Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» έφερε τη Δευτέρα 23/6 στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Μιχαλολιάκου και του Παππά που χαιρετούν ναζιστικά. Δεν αρκούνται, μάλιστα, στο να ποζάρουν με φόντο τη σβάστικα, αλλά έχουν φροντίσει να μιμηθούν τις ναζιστικές στολές και να έχουν περιβραχιόνια με τη σβάστικα. Ο Δημήτρης Ψαρράς σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Βαρεθήκαμε τον τελευταίο καιρό να ακούμε τους χρυσαυγίτες να διαψεύδουν μετά βδελυγμίας κάθε σχέση τους με το ναζισμό και να διαβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν είναι παρά μόνο γνήσιοι Έλληνες πατριώτες και απλοί εθνικιστές. Φέρνουμε σήμερα στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφικών ντοκουμέντων, τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν και τα οποία πιστοποιούν το γεγονός ότι όχι μόνο δεν ισχύουν οι διαψεύσεις αυτές, αλλά ότι πρόκειται για ευθεία προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης και φυσικά της Δικαιοσύνης».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Με συμβολικό αλλά και ουσιαστικό τρόπο θέλησε να εκφράσει την αλληλεγγύη της στον αγώνα που δίνουν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών η Κωνσταντίνα Κούνεβα, που εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Κούνεβα ενημέρωσε τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών πως μόλις λάβει τον πρώτο μισθό της από την Ευρωβουλή θα τον καταθέσει στις συναδέλφους της που παραμένουν έξω από το υπουργείο διαμαρτυρόμενες για την τακτική της κυβέρνησης. «Σας θαυμάζω, είμαι περήφανη που ήμουν και παραμένω μια από εσάς» τόνισε σε γραπτή της δήλωση, υπογράφοντας ως «εκλεγμένη από σας ‘‘Βουλγάρα καθαρίστρια’’ της Ευρωβουλής».

***

Κάτοικοι και μαγαζάτορες στην πλατεία Παντανάσσης στην Πάτρα πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας με ανοιχτή συζήτηση, με αφορμή τη μετακόμιση των γραφείων της Χρυσής Αυγής από την οδό Γούναρη σε κτίριο στη διασταύρωση των οδών Πατρέως και Καραϊσκάκη. Μάλιστα άπλωσαν πανό στις σκαλωσιές του υπό ανακατασκευή Ιερού Ναού της Παντάνασσας στο οποίο έγραψαν το σύνθημα «Έξω οι φασίστες από τις γειτονίες μας». Αυτό ακριβώς χρειαζόμαστε για να τσακίσουμε τους φασίστες.

***

Στη Θεσσαλονίκη διοργανώθηκε το πρώτο διεθνές αντιφασιστικό τουρνουά πολεμικών τεχνών. «Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία πολύ καιρό πριν στα πλαίσια της πολυμορφίας του αντιφασιστικού κινήματος. Δεν θέλουμε να αφήσουμε χώρο στους φασίστες. Ξέρουμε ότι προσπαθούν να στρατολογήσουν κόσμο μέσα από τις πολεμικές τέχνες. Δεν είμαστε χριστιανοί για να γυρίσουμε και το άλλο μάγουλο στη βία των νεοναζί. Αναδεικνύουμε παράλληλα την αξία της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης. Το πρότυπό μας δεν είναι οι ντοπαρισμένοι αθλητές με χορηγούς που έχουν προβλήματα υγείας μετά τα 30 τους», είπε ο Μάλαμας Σωτηρίου από την πρωτοβουλία για τη διεθνή συνάντηση. 

***

Στο Essex της ανατολικής Αγγλίας, η Nahid Almanea, μια 32χρονη διδακτορική φοιτήτρια από τη Σαουδική Αραβία, δολοφονήθηκε επειδή φορούσε μαντίλα. Στη μουσουλμανική κοινότητα υπάρχει ανησυχία ήδη από τις επιθέσεις που είχαν γίνει στο Woolwich σε χώρους προσευχής και τζαμιά από ισλαμοφοβικές ομάδες όπως το Britain First. Ο Sahar Al-Faifi, πρώην πρόεδρος της FOSIS, υποστηρίζει ότι ο συνδυασμός «επιθετικής» μεταναστευτικής πολιτικής από την κυβέρνηση και επιθέσεων ενάντια σε μουσουλμάνους έχει αρχίσει να δημιουργεί την εντύπωση στη διεθνή φοιτητική κοινότητα ότι η Αγγλία δεν είναι και τόσο φιλόξενη χώρα για τους μετανάστες. 

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία