Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Σε διάστημα περίπου ενός μηνός είχαμε ομοφοβικές επιθέσεις: κατά γκέι ζευγαριού στην Αθήνα (από αστυνομικούς μάλιστα), κατά ζευγαριού λεσβιών (στη Θεσσαλονίκη), και κατά μίας τρανς στη Θεσσαλονίκη. Επίσης στο Παγκράτι ακόμη μία. Η μόνη που απαντήθηκε είναι αυτή στο Παγκράτι. Όπως έλεγε και το κείμενο που μοιράστηκε στο Παγκράτι, «όσοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορούν να επιβάλλουν τις ρατσιστικές/ομοφοβικές απόψεις και πρακτικές στην καθημερινότητά μας, να μετατρέψουν τους δημόσιους χώρους σε ελεγχόμενες/αποστειρωμένες ζώνες και να γεννήσουν λογικές apartheid στις γειτονιές μας, είναι γελασμένοι και θα μας βρουν μπροστά τους».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
'Ελενα Παπαγεωργίου

***
Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά (ΑΣΜΠ) έγινε στόχος των νεοναζί δολοφονικών στοιχείων της ΧΑ. Παραβιάζοντας τα σιδερένια κάγκελα, κατέστρεψαν παράθυρα και προσπάθησαν να αφαιρέσουν ηλεκτρονικό υλικό του Σχολείου. Τα άτομα αυτά βρόμισαν με τα συνθήματά τους τους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος, υπογράφοντας «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ». Όλα αυτά μία ημέρα πριν από την επέτειο του Μπλόκου της Κοκκινιάς!
Στην Κοκκινιά της προσφυγιάς, στην Κοκκινιά των εργατικών και αντιφασιστικών αγώνων, στην Κοκκινιά της Αντίστασης, οι τραμπουκισμοί και η τρομοκρατία των νεοναζί δεν θα περάσουν!
***
Δύο 19χρονοι –ο ένας εκ των οποίων είχε εκφραστεί υπέρ της Χρυσής Αυγής στο FB– είχαν προπληρώσει 800 ευρώ για να λάβουν αναβολικά από δύο 25χρονους φουσκωτούς στην Καλαμάτα, επειδή ήθελαν να τους μοιάσουν σύντομα. Η παραγγελία δεν εξετελέσθη και τα πιτσιρίκια εκτέλεσαν τα «μπαλόνια». Αναβολικά, όπλα, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, αυτός είναι ο κόσμος των φασιστών... Μάλιστα το STAR, δείχνοντας σε φωτογραφία το δράστη, έσβησε τη σβάστικα την οποία ο φασίστας είχε κάνει τατουάζ πάνω στο χέρι του. Είμαστε περίεργοι. Ύστερα ΚΑΙ από αυτό θα συνεχίσουν να μας λένε ότι τα ΜΜΕ είναι εναντίον τους;
***
«Πριν από λίγο καιρό ενημερωθήκαμε ότι σχεδιάζεται η έκτακτη μεταγωγή μας από την Πτέρυγα Β’ των γυναικείων φυλακών στον όροφο της πτέρυγας που κρατούνται οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η πτέρυγα των χρυσαυγιτών αρχικά προοριζόταν για εμάς τις γυναίκες κρατούμενες, τώρα όμως θέλουν να μας στριμώξουν σαν τα ποντίκια στον έναν όροφο για να μη χάσουν τα προνόμιά τους οι χρυσαυγίτες. Δηλαδή σε 2 ορόφους ίδιας χωρητικότητας θέλουν στον έναν να βάλουν εκατό γυναίκες κρατούμενες τη μια πάνω στην άλλη, ενώ στον άλλον όροφο θα μείνουν οι 6 χρυσαυγίτες βουλευτές». Αυτό καταγγέλλουν οι γυναίκες που βρίσκονται φυλακισμένες στον Κορυδαλλό και είναι ενδεικτικό νομίζουμε της στάσης της πολιτείας έναντι των χρυσαυγιτών.
***
Γερμανοί ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά τις καθαρίστριες, ενίσχυσαν οικονομικά τον αγώνα τους και έβαλαν τις υπογραφές τους δείχνοντας την υποστήριξή τους. Αυτό για όσους συνεχίζουν να μιλάνε γενικώς και αορίστως εναντίον των Γερμανών...
***
Μια 18χρονη μετανάστρια στην Ιρλανδία διαπίστωσε με την άφιξή της στη χώρα ότι είναι δύο μηνών έγκυος, εγκυμοσύνη που προήλθε από βιασμό. Αμέσως εξέφρασε την επιθυμία να κάνει άμβλωση, μη γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο έχει απαγορευθεί στην Ιρλανδία από το νόμο «για την Προστασία της Ζωής». Ζήτησε να βγει από τη χώρα και να κάνει την άμβλωση αλλού, αλλά της είχε αποσπασθεί το διαβατήριο. Προσέφυγε στις δικαστικές αρχές, ζητώντας να εξαιρεθεί και καταθέτοντας ιατρικές εξετάσεις που πιστοποιούσαν ότι η εγκυμοσύνη τής έχει προκαλέσει καταθλιπτικό σύνδρομο και αυτοκτονικές τάσεις. Η «δικαιοσύνη» άργησε τόσο να εξετάσει το αίτημά της όσο χρειάστηκε για να αποφασίσει ότι «πλέον είναι αργά και η άμβλωση δεν είναι ασφαλής». 

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία