Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Στα πλαίσια του διήμερου «Συναντιόμαστε και δίνουμε ζωή στο Πεδίο του Άρεως», που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Οκτώβρη και περιλάμβανε συναυλίες, περιήγηση στο πάρκο, λαϊκή συνέλευση και συζητήσεις, έγινε και η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα «Ρατσισμός και Ελεύθεροι Χώροι». Η Έφη Γαρίδη από την «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό», που συντόνιζε τη συζήτηση, τόνισε ότι ο ρατσισμός κυριαρχεί στο δημόσιο λόγο και μία από τις εκφράσεις του σχετίζεται με τους ελεύθερους χώρους, η εικόνα εγκατάλειψης των οποίων γίνεται συστηματική προσπάθεια να αποδοθεί στους μετανάστες χωρίς χαρτιά, αλλά και σε άλλες ομάδες που υφίστανται κοινωνικό αποκλεισμό, όπως οι τοξικοεξαρτημένοι και οι άστεγοι. Στη συζήτηση συμμετείχαν η Ελένη Πορτάλιου και η Λορέτα Μακόλεϋ από την Ένωση Αφρικανών Γυναικών και κατατέθηκαν πολλές απόψεις και προτάσεις. Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες, ώστε το Πεδίο του Άρεως να γίνει χώρος για όλους μας, ντόπιους και μετανάστες.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***
Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον εγκλεισμό των μεταναστών», πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτώβρη πορεία αλληλεγγύης στα κρατητήρια του Ελληνικού, στην οποία καλούσαν αλληλέγγυοι-ες, καθώς και η «Ανοιχτή Πρωτοβουλία ενάντια στα κέντρα κράτησης». Η πορεία είχε ως αφορμή το γεγονός ότι τρεις κρατούμενοι στο Α.Τ. Ελληνικού εξεγέρθηκαν ενάντια στην παράταση της 18μηνης κράτησής τους. Κι εμείς αισθανθήκαμε την υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό τους.
***
Ο Εισαγγελέας Εφετών απέρριψε σε δεύτερο βαθμό τη μήνυση που είχαν καταθέσει 5 οροθετικές γυναίκες, που είχαν διαπομπευτεί, εναντίον του γιατρού και της ηγεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, των αστυνομικών οργάνων που συνέδραμαν και παντός υπευθύνου. Στη μήνυση ζητείτο η ποινική τους δίωξη για τα αδικήματα κατάχρηση εξουσίας, προσβολή ανθρώπινης αξιοπρέπειας, παραβίαση επαγγελματικής εχεμύθειας, παράβαση καθήκοντος, παράνομη βία και δημοσιοποίηση ευαίσθητων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό βλάβη τρίτου. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη έκανε ένα ακόμα θαύμα, από τα πολλά που μας έχει συνηθίσει...
***
Την παραπομπή στο εδώλιο του κατηγορούμενου σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης ζήτησε ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. Στην πρότασή του, η οποία αριθμεί 700 σελίδες, ο εισαγγελέας εισηγείται την παραπομπή σε δίκη συνολικά 70 ατόμων από τους αρχικά 85 κατηγορούμενους για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Ας μην επαναπαυόμαστε, όμως, γιατί μόνο η πίεση του κινήματος μπορεί να εξασφαλίσει την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και ταυτόχρονα να την απομονώσει πολιτικά και κοινωνικά.
***
Ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο προχώρησε στην εγγραφή στα μητρώα του δήμου της Αιώνιας Πόλης των γάμων δεκαέξι ομοφυλόφιλων ζευγαριών, οι οποίοι τελέσθηκαν στο εξωτερικό. Μάλιστα, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι «πρόκειται για προεκλογική του δέσμευση, συμβολικής αξίας», με την οποία θέλει να κεντρίσει το κοινοβούλιο της Ρώμης να αναγνωρίσει, με ειδικό νόμο, τους δεσμούς γκέι πολιτών. Άντε, λοιπόν, και στα δικά μας!

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία