Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Μία από τις γυναίκες που διαπομπεύθηκαν το 2012, από τον τότε υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, με τη συνεργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ, των εισαγγελικών αρχών, του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και των ΜΜΕ, αυτοκτόνησε με υπερβολική δόση τοξικών ουσιών, πριν από λίγες μέρες. Oυδέν σχόλιο!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

Κυκλοφόρησε το επιτραπέζιο ημερολόγιο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών για το 2015. Για φέτος σας έχουμε ετοιμάσει μια συλλογή από φωτογραφίες, αλλά κυρίως σκίτσα που δεν θα μας αφήσουν να ξεχάσουμε τη χρονιά που πέρασε, τον θάνατο εκατοντάδων μεταναστών στο Φαρμακονήσι εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο, τον βομβαρδισμό της Γάζας από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Ούτε όμως και τα «εσωτερικά» μας, όπως την αθώωση των πιστολέρο της Μανωλάδας από την «τυφλή» ελληνική δικαιοσύνη, την επίθεση της αστυνομίας στους Ρομά, και γενικότερα την όλο και πιο ακροδεξιά στροφή της κυβέρνησης των μνημονίων, της οποίας εκπρόσωποι φτάνουν να δηλώνουν: «ένας Κασιδιάρης σας χρειάζεται». Θέλουμε να τα θυμόμαστε όλα αυτά, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εξηγήσουμε την κατάσταση που ζούμε, αλλά και μόνο έτσι μπορούμε να την ανατρέψουμε. Ευχαριστούμε τους σκιτσογράφους που θέλησαν να συνεισφέρουν σε αυτή τη δουλειά: τους Soloup, Βαγγέλη Χερουβείµ, Γιάννη Καλαϊτζή, ∆ηµήτρη Γεωργοπάλη, Μαρία Τζαµπούρα, Μιχάλη Κουντούρη, Πάνο Μαραγκό, Πέτρο Ζερβό, Σπύρο ∆ερβενιώτη και Τάσο Αναστασίου. Η τιμή του ημερολογίου παραμένει στα 5 ευρώ. Προμηθευτείτε το, κάντε ένα όμορφο δώρο σε φίλους και συγγενείς για τη νέα χρονιά. Με την αγορά του στηρίζετε το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό», για μια ζωή με αξιοπρέπεια, χωρίς μνημόνια, χωρίς φασιστικές προκλήσεις και ρατσιστικές διακρίσεις. Κεντρική διάθεση: Κλαζομενών 3, πλ. Αττικής, τηλ. 210-3306286, 6974486368.

***

Η Χριστίνα Σιδέρη, στέλεχος της ΝΔ, κατηγόρησε την Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» ότι είναι ακροαριστερή οργάνωση κι ότι οργανώνει τους Σύρους πρόσφυγες, που... «φορτώνονται στους άλλους για να τους ταΐσουν». Να θυμίσουμε στην «κυρία» Σιδέρη ότι οι πρόσφυγες δεν «ταΐζονται», αιτούνται άσυλο και υπάρχουν διεθνείς κανόνες προστασίας, τους οποίους η Ελλάδα παραβιάζει περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ. Οι πρόσφυγες από τη Συρία, που διαμαρτύρονται στην πλατεία Συντάγματος, δεν ζητάνε «τάισμα», αλλά ελευθερία μετακίνησης.
***
«Πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας. Γιατί δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας. Αν παραφέρεσαι, να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε», είπε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Γ. Τζιφόπουλος. Και, βέβαια, όταν οι φοιτητές πρόβαλαν το θέμα, αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτησή του. Έτσι! Φασίστες στις τρύπες σας!

***

 «Όχι», είπαν οι Ελβετοί σε ένα νέο περιορισμό της μετανάστευσης, όπως μετέδωσε η δημόσια ελβετική τηλεόραση. Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα «Τάγκες Αντσάιγκερ», η πρωτοβουλία για τον περιορισμό της μετανάστευσης, η οποία αποκλήθηκε Ecopop, καταψηφίσθηκε από το 74% των Ελβετών. Μια μικρή νίκη για όλους μας!

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία