Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Μέλη της «Αλληλεγγύης στα Δυτικά», εθελοντές και μαθητές του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών και Σύροι πρόσφυγες του Συντάγματος γιορτάσαμε όλοι μαζί την αλλαγή του χρόνου, δίνοντας το μήνυμα ότι οι λαοί δεν έχουμε μεταξύ μας τίποτα απολύτως να χωρίσουμε. Φάγαμε, ήπιαμε, χορέψαμε μέχρι το πρωί και είπαμε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η χρονιά αυτή να είναι μια πραγματικά ανατρεπτική χρονιά!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

Στις 15 Ιανουαρίου του 2015 ξεκινά στο Εφετείο της Μυτιλήνης η δίκη 17 ατόμων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και 9 πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση με τα όπλα που βρέθηκαν σε βαρκάκι στα ανοιχτά της Λέσβου στις 30 Ιουλίου του 2013. Οι 13 από τους 17 κατηγορούμενους παραμένουν προφυλακισμένοι, οι περισσότεροι στις φυλακές Λάρισας, ενώ στον Κορυδαλλό βρίσκεται από τις αρχές Ιουλίου του 2013 ο γνώριμος από τη συμμετοχή του σε σειρά κινητοποιήσεων τα τελευταία χρόνια, Ερκάν, γνωστός και ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Στη δίκη αναμένεται να παραστούν ως μάρτυρες υπεράσπισης βουλευτές, μέλη της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και εκπρόσωποι άλλων δημοκρατικών φορέων. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

***

Το απόγευμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς αφέθηκαν ελεύθεροι οι μετανάστες κρατούμενοι που είχαν αθωωθεί ομόφωνα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας, στη δίκη για την εξέγερση στην Αμυγδαλέζα τον Αύγουστο του 2013. Οι καταθέσεις των αστυνομικών ήταν αντιφατικές μεταξύ τους και οι άνθρωποι αυτοί είχαν, οι περισσότεροι, μείνει πάνω από 10 μήνες στην Αμυγδαλέζα. Κι όλα αυτά επειδή έκαναν το λάθος να έρθουν στην Ελλάδα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το αυτονόητο. Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα!

***

Στην Κίνα η εσωτερική μετανάστρια εργάτρια Ζιου Σιουγιούν δολοφονήθηκε από αστυνομικό, επειδή πήγε να ζητήσει τα 20.000 γιουάν και πλέον, τα οποία οφείλονταν στον γιο της. Βλέπετε στην Κίνα «εχθροί» δεν είναι οι μετανάστες που έρχονται από άλλες χώρες για να δουλέψουν, αλλά όσοι αλλάζουν πόλη προς αναζήτηση εργασίας. Έτσι έχει αποφασίσει η εκεί αστική τάξη...

***

Στις 22 Δεκέμβρη στη Γερμανία πραγματοποιήθηκε μία ακόμη φασιστική συγκέντρωση του ισλαμοφοβικού PEGIDA, ενώ παράλληλα έγινε και αντιφασιστική αντισυγκέντρωση με το σύνθημα: «Δρέσδη καθαρή από ναζί». Οι φασίστες κάλεσαν σε νέα συγκέντρωση στις 5 Γενάρη. Οι μουσουλμάνοι αποτελούν πια τους σύγχρονους εβραίους...

***

Σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Σουηδίας, την Ουψάλα, ένα τζαμί δέχθηκε επίθεση με μολότοφ και ρατσιστικά γκράφιτι το πρωί της Πρωτοχρονιάς. Κανείς δεν ήταν στο κτίριο την ώρα της επίθεσης. Την τελευταία εβδομάδα στη Σουηδία έχουν γίνει άλλες δύο παρόμοιες εμπρηστικές επιθέσεις σε τζαμιά. Ως απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις έγινε αντιφασιστική συγκέντρωση, ενάντια στο δηλητήριο της ισλαμοφοβίας.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία