Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη βουλή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, με αφορμή το κάλεσμα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων. Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο αντιφασιστικό κάλεσμα, ξεπερνώντας τους 5.000 οι διαδηλωτές σύμφωνα με τις πληροφορίες. Αντίθετα, οι χρυσαυγίτες μετά βίας συγκέντρωσαν 1.000 άτομα. Η αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στην ετήσια παρέλαση των νεοναζί «για τα Ίμια» το 2008 είχε χτυπηθεί με απίστευτη αγριότητα από τα ΜΑΤ. Προσπαθήσαμε πάλι πέρσι να αντιπαρατεθούμε στους νεοναζί, αλλά βρήκαμε απέναντί μας την κρατική καταστολή (αναίτια επίθεση με χημικά, συλλήψεις, τραυματισμούς). Φέτος, σε μια πορεία χωρίς παρουσία δυνάμεων καταστολής, χιλιάδες αντιφασίστες έδειξαν ότι η πόλη μας ανήκει και πως χωρίς κρατικές πλάτες οι φασίστες είναι ανύπαρκτοι.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

Με το που διορίστηκε η Τασία Χριστοδουλοπούλου αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε ότι όλα τα παιδιά των μεταναστών, που έχουν γεννηθεί εδώ ή που ήρθαν στην Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία, θα πάρουν ιθαγένεια. Επιτέλους, το όνειρο όλων αυτών των παιδιών, που δεν έχουν γνωρίσει άλλη πατρίδα από την Ελλάδα, δικαιώνεται!

***

Αντίθετα, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Πανούσης δήλωσε ότι δεν θα γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο. Αυτό καθόλου δεν μας άρεσε και εξάλλου έρχεται σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το φράχτη. 

***

Φόρο τιμής στα θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, τονίζοντας παράλληλα την κοινή δέσμευση όλων για ειρηνική συνύπαρξη και επαγρύπνηση προκειμένου να μην επαναληφθούν «Ποτέ ξανά» αντίστοιχες απάνθρωπες βιαιότητες στον πλανήτη, απέτισαν την Κυριακή 1 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη σύσσωμη η κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι πολίτες της που συμμετείχαν στην τελετή για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Η ιστορία πάντα πρέπει να αποτελεί οδηγό μας, για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη...

***

Ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρώθηκε στη Δρέσδη σε μια συναυλία για την ανοχή και τη διαφορετικότητα. Στόχος της εκδήλωσης ήταν να σταθεί αντίβαρο στην αντι-ισλαμική ομάδα PEGIDA. Η εκδήλωση «Ανοιχτή και πολύχρωμη Δρέσδη για Όλους» οργανώθηκε για να αντικρούσει την ιδέα ότι η Δρέσδη είναι η πόλη του PEGIDA (Πατριώτες Ευρωπαίοι Ενάντια στην Ισλαμοποίηση της Δύσης). Η δεξιά αυτή ομάδα οργανώνει από τον Οκτώβριο του 2014 , κάθε βδομάδα, πορείες ενάντια στην, όπως οι ίδιοι την ονομάζουν, αυξανόμενη επιρροή του Ισλάμ στη Γερμανία. Οι άνθρωποι, όμως, που συγκεντρώθηκαν για τη συναυλία ξεπέρασαν τη μεγάλη συγκέντρωση του PEGIDA στις 10 Ιανουαρίου, στην οποία συμμετείχαν περίπου 25.000 άνθρωποι.

***

Ένα οκτάχρονο παιδί ανακρίθηκε από την αστυνομία στη Νίκαια της νοτιοανατολικής Γαλλίας, επειδή εξέφρασε μέσα στο προαύλιο του σχολείου του αλληλεγγύη προς τους δράστες των τζιχαντιστικών επιθέσεων στη Γαλλία. Αυτά τα αποτελέσματα έχει η τρομοκρατία και η ισλαμοφοβία...

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία