Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Στις 21 Φλεβάρη συμμετείχαμε στη διαμαρτυρία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα. Μόλις φτάσαμε εκεί, βρήκαμε τη φρουρά που βρίσκεται στην κεντρική πύλη της Σχολής της Αστυνομίας, η οποία μας άνοιξε την μπάρα για να μπούμε μέσα. Πεντακόσια άτομα κατευθυνόμασταν προς το εσωτερικό, προς το κυρίως, δηλαδή, στρατόπεδο, κι όταν φτάσαμε στην είσοδό του, διμοιρίες των ΜΑΤ μας ψέκασαν με δακρυγόνα δείχνοντας απροκάλυπτη βία. Πιστεύουμε ότι ήταν μια προσχεδιασμένη επίθεση, αφού δεν μας έδωσαν καμία δίοδο διαφυγής, ενώ χτυπήθηκε άγρια μία συντρόφισσά μας, μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί τα ηνία της χώρας να άλλαξαν χέρια, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως από τη μια μέρα στην άλλη θα αλλάξουν ριζικά όλα. Να διαλυθούν οι δυνάμεις καταστολής τώρα!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Ακόμη ένας μετανάστης, ο 21χρονος Μοχάμεντ Καμαρά από τη Γουινέα, πέθανε στις 20 Φλεβάρη επειδή δεν διακομίστηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο από το ΑΤ Κηφισιάς όπου κρατούνταν από τις 7 του μηνός. Κατά τα άλλα η ΕΛ.ΑΣ. μας διαβεβαίωνε την περασμένη εβδομάδα ότι τα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων χρησιμοποιούνται μόνο για προσωρινή κράτηση το πολύ τριών ημερών...

***

«Κλείνουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ΔΕΝ μετατρέπονται σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων», δήλωσε, μιλώντας στο Κόκκινο, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Οι εγκαταστάσεις των στρατοπέδων συγκέντρωσης είναι εντελώς ακατάλληλες για αξιοπρεπή ανθρώπινη διαβίωση, κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας πρέπει να δημιουργηθούν σε πιο κατάλληλους χώρους!

***

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απαιτεί την άμεση αποφυλάκιση του Ισμαήλ Ζατ που κρατείται στις γερμανικές φυλακές. Ο Ισμαήλ Ζατ είναι αγωνιστής που ζούσε στην Ελλάδα από το 1988. Εδώ και 5 μήνες βρίσκεται στη Γερμανία με νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά οι γερμανικές αρχές τον έχουν φυλακίσει επειδή η Τουρκία ζητά την έκδοσή του. Στη Γερμανία, δυστυχώς, δεν σταμάτησε ποτέ το κυνηγητό προσφύγων και αγωνιστών. Η συνεργασία των κυβερνήσεων Τουρκίας και Γερμανίας οδηγεί σε συλλήψεις, φυλακίσεις και απελάσεις αγωνιστών.

***

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς αυτής, η οποία ήταν «εξαιρετικά» βεβαρημένη από συρράξεις (Συρία, Ουκρανία, Γάζα, Νιγηρία κ.λπ.), εκατομμύρια πολίτες σκοτώθηκαν και 15 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα ίσως τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Σαλίλ Σέτι. «Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο ιδρύθηκε για να προστατεύσει τους πολίτες και να εγγυηθεί την ειρήνη και την ασφάλεια, απέτυχε παταγωδώς», καταγγέλλει. Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε;

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία