Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Οι Ιρλανδοί ψηφοφόροι προσήλθαν μαζικά στις κάλπες και ψήφισαν υπέρ του γάμου μεταξύ των ατόμων του ίδιου φύλου στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στη χώρα. Η ψήφος υπέρ του γάμου ήταν συντριπριτικά υπέρ στις εργατουπόλεις και εργατογειτονιές, διαλύοντας μύθους για την «ρατσιστική, ομοφοβική εργατική τάξη». Πρόκειται για την πρώτη χώρα που ενέκρινε την ισότητα των γάμων μέσα από τη λαϊκή ετυμηγορία. Η Ιρλανδία έγραψε ιστορία!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Διμήνι Μαγνησίας στις 24/5/15 πραγματοποιήθηκε από εκατοντάδες μέλη του αντιφασιστικού κινήματος της πόλης του Βόλου, έξω από το Δημαρχείο Διμηνίου όπου είχε προγραμματιστεί εκδήλωση της ΤΟ Χρυσής Αυγής Μαγνησίας. Η αίθουσα είχε παραχωρηθεί στους νεοναζί από τη δημοτική αρχή του Βόλου. Στις 17.00 περίπου, δέκα μέλη της ΧΑ αντικρίζοντας την αντιφασιστική συγκέντρωση κλείστηκαν στο κτίριο του δημαρχείου πετώντας αντικείμενα (πυροσβεστήρες, πέτρες κ.λπ.) προς τους συγκεντρωμένους αντιφασίστες, προκαλώντας έτσι υλικές ζημιές στο κτίριο. Στη συνέχεια οι οργανωμένες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. παρατάχτηκαν μπροστά στο δημαρχείο με ΜΑΤ (2 διμοιρίες). Λίγα μέτρα παρακάτω άλλα μέλη της ΧΑ προσπάθησαν να πλησιάσουν το δημαρχείο, όμως εκεί ενημερώθηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας και αποχώρησαν. Αρκετή ώρα αργότερα τα μέλη της ΧΑ φυγαδεύτηκαν από το δημαρχείο με πολιτικά αυτοκίνητα συνοδεία μηχανών της ΕΛ.ΑΣ. Οποία έκπληξις!

***
Αργά το πρωί του Σαββάτου της 9/5 πραγματοποιήθηκε προκλητική επίθεση με εμφανή, αν όχι ξεκάθαρα χαρακτηριστικά εκφοβισμού στο σπίτι του μετανάστη εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ, που είχε βρεθεί δεμένος ύστερα από βασανιστήρια που υπέστη από τον εργοδότη του στη Σαλαμίνα. Στο σπίτι εισέβαλαν δύο άντρες σπάζοντας το τζάμι της πόρτας. Κατέστρεψαν πόρτες, παράθυρα και μέρος της οικοσκευής χωρίς να κλέψουν κάτι. Προσπάθησαν να τον εκφοβίσουν για να μην παραστεί στο δικαστήριο να καταθέσει εναντίον των βασανιστών του. Νο pasaran!

***

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 21/5/2015 στην περιοχή κοντά στο Σταθμό Λαρίσης εύσωμος άντρας όταν αντιλήφθηκε ότι είχε μπροστά του τρανς γυναίκα την εξύβρισε αποκαλώντας την «τραβέλι», εκείνη του ανταπάντησε υπερασπιζόμενη την αξιοπρέπειά της και στη συνέχεια, χωρίς να καταλάβει πώς, καθώς όλα έγιναν πολύ γρήγορα, την πυροβόλησε στα πόδια, στους μηρούς και κοντά στα γεννητικά όργανα, πιθανότατα με κυνηγετικό όπλο. Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο η κυβέρνηση να προβεί στη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ώστε τα τρανς άτομα να σταματήσουν, τουλάχιστον νομικά, να υφίστανται διακρίσεις.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία