Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών 700 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που κάναμε κι έφεραν διάφορα είδη για τους πρόσφυγες. Η αποθήκη μας γέμισε! Ήδη φορτώθηκε ένα φορτηγό το οποίο έφτασε στη Μυτιλήνη και σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμη και η δεύτερη αποστολή. Ο κόσμος κατάλαβε πολύ καλά ότι οι πρόσφυγες πολέμου δεν αποτελούν απειλή. Αντίθετα. Χρειάζονται την αλληλεγγύη μας!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Στις 12 Σεπτέμβρη, σε όλη την Ευρώπη διοργανώθηκαν πορείες με κεντρικό σύνθημα «Refugees welcome». Στην Αθήνα τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα ακολούθησε πορεία ως τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να σταματήσουν οι δολοφονίες στα σύνορα, για να υπάρξει ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων μέσα στην ΕΕ. Τέσσερις μέρες μετά ακολούθησε και δεύτερη πορεία μετά τον πνιγμό 4 παιδιών και 11 βρεφών στα νερά του Αιγαίου. Δεν θα σταματήσουμε ούτε στιγμή να διεκδικούμε ανοιχτούς ξενώνες φιλοξενίας και άσυλο στους πρόσφυγες με πλήρη δικαιώματα και ελεύθερη μετακίνηση.

***

Ο φράχτης του Έβρου πρέπει να διατηρηθεί στην παρούσα φάση, διότι η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρωμένες υποδομές για να διαχειριστεί σωστά τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά. Ο φράχτης του Έβρου πνίγει τα παιδιά στο Αιγαίο και χρειάζεται να ξηλωθεί εδώ και τώρα. Με ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων στη Θράκη, με επαρκές προσωπικό καταγραφής και ασύλου. Η διατήρηση του δολοφονικού φράχτη είναι απόλυτη ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτών που τον έφτιαξαν (ΠΑΣΟΚ), εκείνων που τον διατήρησαν και φωτογραφίζονταν δίπλα του προεκλογικά (ΝΔ), αλλά και εκείνων που κυβέρνησαν ήδη 7 μήνες και είναι κορμός και στη νέα μνημονιακή κυβέρνηση.

***

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε, όμως, παρά το γεγονός ότι ήταν η σειρά του πατέρα του Παύλου Φύσσα να καταθέσει, οι ναζί υποχρέωσαν τον εισαγγελέα να επαναλαμβάνει την εκφώνηση των κατηγοριών, με αποτέλεσμα να παρέλθει ο χρόνος και ο άτυχος πατέρας να μην προλάβει να καταθέσει. Οι νεοναζί κάνουν το παν για να καθυστερήσουν τη διαδικασία.

***

Ένας πρόσφυγας έπεσε νεκρός σε συγκρούσεις με την κροατική αστυνομία, ύστερα από επεισόδια που ξέσπασαν, όταν οι πρόσφυγες διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν θέσεις στο τρένο που διέθεσαν οι κροατικές αρχές για να τους μεταφέρει. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό 24.hu, αρκετοί πρόσφυγες τραυματίστηκαν στη συμπλοκή, ενώ ένας από τους πρόσφυγες διακομίστηκε σε νοσοκομείο. 

***

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Κάρσον είπε ότι οι μουσουλμάνοι είναι ακατάλληλοι για την προεδρία των ΗΠΑ, με το επιχείρημα ότι η πίστη τους δεν συνάδει με τις αμερικανικές αξίες. Η ισλαμοφοβία καλά κρατεί...

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία