Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου, με πολύ κέφι και πολύ παλμό πραγματοποιήθηκε το πάρτι ενίσχυσης του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών. Όσοι ήρθαν στο πάρτι κατάλαβαν πολύ καλά ότι όλοι εμείς, ντόπιοι και μετανάστες, δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Το αντίθετο μάλιστα, τα παιδιά αυτά είναι σύμμαχοί μας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί έναν κόσμο χωρίς φτώχεια και καταστολή!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

Ο εργατικός κοινωνικός πολιτικός και αντιφασιστικός ξεσηκωμός δεκάδων συλλογικοτήτων του Πειραιά οδήγησε σε αναδίπλωση τη δημοτική αρχή της πόλης για την παραχώρηση του δημοτικού κινηματογράφου ΣΙΝΕΑΚ στη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Είναι η δεύτερη φορά που ο λαός και τα κινήματά του ματαιώνουν τις προσπάθειες των φασιστών να εμφανιστούν με το προσωπείο της νομιμοφροσύνης για να εξαπολύσουν νέα εκστρατεία μισαλλοδοξίας, προβάλλοντας τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις και αντιλήψεις τους.

Φασίστες, στις τρύπες σας!

***
Αμέσως μόλις η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε με επιχείρηση-σκούπα να απομακρύνει τους μετανάστες που είχαν κατασκηνώσει στην Ειδομένη, το αντιρατσιστικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη αποφάσισε να απαντήσει. Διοργανώθηκε την ίδια μέρα πορεία διαμαρτυρίας-συμπαράστασης προς τους ανθρώπους που παρά το γεγονός ότι περπάτησαν χιλιάδες χιλιόμετρα και πέρασαν το Αιγαίο με όποιο μέσο μπόρεσαν, η ΕΕ δεν τους αφήνει να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό. Η πορεία κυριαρχούνταν από συνθήματα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, από συνθήματα για τα σφαγεία των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων όπου γης, για τον εχθρό που δεν κρύβεται πίσω από τον κάθε Ξένο, όπως θα ήθελε μια «βολική» εθνική αφήγηση, αλλά στρογγυλοκάθεται στις τράπεζες και τα υπουργεία πρώτα και κύρια της ίδιας μας της χώρας.

***
Η Παρασκευή Καραγιαννίδου, αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην κατάθεσή της κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτίμησε ότι φωτογραφία που της επιδείχθηκε από την Πολιτική Αγωγή και στην οποία απεικονίζεται επίθεση με μαχαίρι από σχετική εκπαίδευση της Χρυσής Αυγής στην τοπική οργάνωση της Νίκαιας την παραπέμπει στα όσα είδε και έζησε το μοιραίο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου. Κι ενώ η Πολιτική Αγωγή τη ρώτησε αν αυτό συνάδει με τη λειτουργία κοινοβουλευτικού κόμματος, η πρόεδρος του δικαστηρίου δεν της επέτρεψε να απαντήσει...

***
Στις 7 Δεκεμβρίου 2015, ο Ντόναλντ Τραμπ, βασικός διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, πρότεινε να απαγορευτεί στους μουσουλμάνους η είσοδος στη χώρα. Από εκείνη τη μέρα και μέσα σε έξι μόνο μέρες καταγράφηκαν τουλάχιστον 19 ισλαμοφοβικές επιθέσεις που σαφέστατα πυροδοτήθηκαν από τις ρατσιστικές δηλώσεις του ακροδεξιού πολιτικού. Είναι σαφές ότι προσπαθούν να αναβιώσουν το κλίμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001...

***
Την αντίθεσή τους στην απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να ξεκινήσει αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο έδαφος της Συρίας εξέφρασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο βετεράνοι των ενόπλων δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου. Νέοι που πολέμησαν σε πολέμους με το εθνόσημο της Μεγάλης Βρετανίας και παρασημοφορήθηκαν για τις υπηρεσίες τους πέταξαν τα μετάλλιά τους στην Downing Street, όπου βρίσκεται η πρωθυπουργική κατοικία. Ο καλύτερος τρόπος για να διαδοθεί το αντιπολεμικό μήνυμα.

***
Το σύμφωνο συμβίωσης έφτασε στη Βουλή και επιτέλους ομόφυλα ζευγάρια θα μπορούν να αναγνωρίζονται ως οικογένεια. Τα παιδιά μας βέβαια για να μπουν κι αυτά στην παραπάνω οικογένεια θα πρέπει να περιμένουν κι άλλο ώστε να «ωριμάσει» η κοινωνία τόσο που να πέσει από το «κοινωνιόδεντρο» ως παραγινωμένο, σάπιο φρούτο.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία