Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Δεκάδες κόσμου έδωσαν το παρών στην εκδήλωση του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών για το Ασφαλιστικό, με εντυπωσιακή παρουσία πολλών μεταναστών που ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας. Από τις τοποθετήσεις όλων μπήκαν οι κύριοι άξονες του ζητήματος: Ντόπιοι και μη δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Η επίθεση που γίνεται από τους από πάνω είναι πρώτιστα ταξικό ζήτημα. Η κατεδάφιση του Ασφαλιστικού, η διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα του, οι αισχρές μειώσεις στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στις παροχές και άδειες ασθένειας, στις παροχές σε γυναίκες (επιδόματα, άδειες εγκυμοσύνης-λοχείας και μητρότητας), σε παιδιά, νέους και άνεργους, θα μας επηρεάσουν όλους. Για να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά ενωμένοι δώσαμε ραντεβού στην απεργία!

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Aπίστευτη στιγμή στο παιχνίδι της Λάρισας με τον Αχαρναϊκό, που ύστερα από πρωτοβουλία των γηπεδούχων οι 22 ποδοσφαιριστές, αντί να αρχίσουν το ματς μετά το σφύριγμα του διαιτητή Κοτσάνη, κάθισαν στον χλοοτάπητα για δύο λεπτά! Ο λόγος αυτής της κίνησης ήταν συμβολικός, με τους ποδοσφαιριστές αλλά και τους ανθρώπους στους πάγκους να διαμαρτύρονται με αυτό τον τρόπο για τους πνιγμούς των προσφύγων στο Αιγαίο (8 άνθρωποι κάθε μέρα το 2016).

***

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για την αντιφασιστική πορεία της 26ης Ιανουαρίου στο Παγκράτι και το Βύρωνα, οι 500 περίπου συμμετέχοντες για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι οι φασίστες δεν χωράνε σε καμιά γειτονιά. Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Ζωγράφου ήταν παρούσα με τους συντρόφους των άλλων συλλογικοτήτων.

***

Κοντά στην Ευκαρπία Σερρών, λίγο πιο πάνω από το αγροτικό μπλόκο Κερδυλίων, πριν από μερικές μέρες εντοπίστηκαν περίπου 60 πρόσφυγες από τη Συρία κυρίως, γυναικόπαιδα και κάποιοι νέοι. Όσοι αγρότες ήταν στο μπλόκο έσπευσαν να τους βοηθήσουν, παρέχοντάς τους τρόφιμα που προμηθεύτηκαν αμέσως μόλις το έμαθαν. Αυτό για όσους ισχυρίζονται πως οι αγρότες είναι φασίστες.

***

Πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, ο οποίος θα καταθέσει στη δίκη της αν ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, ισχυρίζεται ότι ήταν γνωστό πως ο Ρουπακιάς ζητούσε από τους ανωτέρους του να του «δώσουν» κάποιον να σκοτώσει. Και συμπληρώνει: Η Χρυσή Αυγή είναι μία στρατιωτική οργάνωση και όχι κίνημα ή πολιτικό κόμμα. «Μας έδιναν στρατιωτικά παραγγέλματα, πηγαίναμε παντού με βηματισμό και παραγγέλματα. Ακριβώς όπως στο στρατό. Αυτή η πλύση εγκεφάλου που μας έκαναν, που μας μάθαιναν στη βία, με έκανε άλλο άνθρωπο». Εμείς τι άλλο να προσθέσουμε;

***
To πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας για την απελευθέρωση του φύλου και της σεξουαλικότητας, ενάντια στη καταπίεση και τις διακρίσεις, lgbtqi+ Patras Pride θα διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου 2016. Τώρα που ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης πρέπει να διεκδικήσουμε την τεκνοθεσία!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία