Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Για τη Διεθνή Ημέρα Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, οι παίκτες της St.Pauli έπαιξαν φορώντας μια μπλούζα που πάνω στο στήθος έγραφε: «Όχι φασίστες στο ποδόσφαιρο». Το ότι αυτή η πρωτοβουλία της St. Pauli έρχεται σε μια δύσκολη εποχή, που το ξενοφοβικό κλίμα και ο ρατσισμός στη Γερμανία και σε όλη την Ευρώπη φουντώνουν με αφορμή το προσφυγικό ζήτημα, έχει φυσικά τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Moνο 3 στους 58 άνδρες που συνελήφθησαν στην Κολονία για σεξουαλική παρενόχληση ήταν πρόσφυγες, ενώ ταυτόχρονα στο διαδίκτυο έχει κυκλοφορήσει ένας χάρτης που δείχνει ένα προς ένα 187 περιστατικά στα οποία γερμανικά ΜΜΕ ψευδώς ισχυρίστηκαν πως μετανάστες ή πρόσφυγες εγκλημάτησαν. Καταρρέει μέρα με τη μέρα η ακροδεξιά προπαγάνδα...

***

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε μία ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ένας οδηγός που εργάζεται στην οργάνωση συνελήφθη(!) επειδή φορούσε γυναικεία ρούχα. Αλήθεια, αν κάποιο από τα παιδιά που βρίσκονται υπό την επίβλεψη του «Χαμόγελου του Παιδιού» είναι τρανς,  η οργάνωση πώς το αντιμετωπίζει; Με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο;

***

Τόσο σε μονάδες της Θεσσαλονίκης όσο και της Αθήνας, φαντάροι αρνήθηκαν να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία στα hotspots. Μάλιστα, τόνισαν στους διοικητές ότι άλλος είναι ο όρκος που έχουν δώσει και σε καμιά περίπτωση o όρκος αυτός δεν τους επιτρέπει να θεωρήσουν τον πρόσφυγα «εχθρό που επιβουλεύεται τη χώρα». Η απάντηση της ιεραρχίας ήταν η απόπειρα τρομοκράτησης των φαντάρων. Απείλησαν να παραπέμψουν τους στρατιώτες στο Στρατοδικείο. Οι φαντάροι όμως τελικά νίκησαν. Ενώ αρχικά απειλούσαν με Στρατοδικείο  όσους αρνήθηκαν την απόσπαση στο στρατόπεδο του Σχιστού, αργότερα ειδοποίησαν από τη διοίκηση της μονάδας ότι ακυρώνεται η απόσπαση και δεν θα σταλούν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι άλλη μέρα. Ανυπακοή στα σχέδια τους. Αυτή είναι η απάντηση.

***

Την ίδρυση ενός νέου  «αντιμνημονιακού» πολιτικού σχηματισμού «δεξιά της ΝΔ» ανακοίνωσε ο  πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και συνεργάτης του πρώην  πρωθυπουργού, Τάκης Μπαλτάκος, σημειώνοντας πως οι συζητήσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Να υπενθυμίσουμε πως ο Τάκης Μπαλτάκος πρωταγωνιστούσε στην υπόθεση με τις παρασκηνιακές επαφές με τη Χρυσή Αυγή. Οι συνομιλίες του με τον εκπρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη είχαν καταγραφεί μάλιστα και σε σχετικό βίντεο.

***

Μεγάλη συγκέντρωση  πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Δουβλίνου με στόχο να χαλάσει τα σχέδια στο ακροδεξιό PEGIDA που είχε προγραμματίσει την πρώτη του εμφάνιση στην Ιρλανδία. Παρά τη βροχή, περίπου χίλια άτομα συγκεντρώθηκαν με πανό ή αυτοσχέδιες πικέτες, με κεντρικά συνθήματα: «Όποιος μένει εδώ, ανήκει εδώ», «Οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι» και «Όχι στη βία, όχι στο ρατσισμό, όχι στο PEGIDA».  Όταν κάποιοι ακροδεξιοί (όχι παραπάνω από 30 άτομα) προσπάθησαν να  πλησιάσουν το χώρο της συγκέντρωσης, ο κόσμος έτρεξε να τους μπλοκάρει το δρόμο, φωνάζοντας συνθήματα. Η αστυνομία παρενέβη με βία προς τους αντιρατσιστές. Οι ακροδεξιοί  τελικά αποχώρησαν.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία