Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Μία από τις ειδήσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος είναι η σύλληψη του ιδιοκτήτη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκου, και των συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών, που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες. Κι ενώ όλα τα μέσα ενημέρωσης δικαίως αφιερώνουν σελίδες και τηλεοπτικό χρόνο για το θέμα, η Χρυσή Αυγή, μέσα από τα επίσημα έντυπα και τον ιστότοπό της, δεν έχει πει λέξη. Ο λόγος είναι προφανής. Η ναζιστική οργάνωση προσπαθεί να συγκαλύψει την αμφίδρομη σχέση της με τον Π. Μαυρίκο και την εφημερίδα του. Γιατί είναι γεγονός ότι η «Ακρόπολη» έφτασε προ μηνών να λειτουργεί ως ημιεπίσημο όργανο της Χρυσής Αυγής.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Σύμφωνα με τη Μόλλη Μαχαίρα, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, «Η Λέσβος δέχεται επίθεση. Η Λέσβος ισλαμοποιείται. Η Λέσβος πεθαίνει». Στις απόψεις αυτές αντέδρασε ακόμη και ο πρώην νομάρχης και βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κάλεσε το κόμμα του να αποπέμψει άμεσα την κ. Μαχαίρα. «Δεν μπορώ να συνυπάρχω στο κόμμα με άτομα που εκφράζουν τέτοιες διχαστικές απόψεις. Ή εγώ ή αυτή είμαστε σε λάθος κόμμα», είπε ο Π. Βογιατζής. Κι εμείς συμπληρώνουμε: όσο κι αν προσπαθείτε να μας στρέψετε εναντίον των προσφύγων, δεν θα το καταφέρετε. Η αλληλεγγύη νικάει!

***

Η αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά, καθώς ολοκληρώθηκε το ανώτατο όριο κράτησης, επανέφερε με τον πιο έντονο συμβολισμό τις ευθύνες του συστήματος δικαιοσύνης και την τραγική καθυστέρηση στη δίωξη της ΧΑ. Σχεδόν 30 μήνες (!) μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα όλοι οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση νεοναζί είναι πλέον ελεύθεροι, συμπεριλαμβανομένου του μαχαιροβγάλτη. Η αργοπορία στις διαδικασίες για την άσκηση των διώξεων και την έναρξη της δίκης οδήγησε στο να αρχίσουν οι καταθέσεις των μαρτύρων τελικά μετά το Σεπτέμβρη του 2015. Ως σήμερα έχουν εξεταστεί μόλις 17 από τους 132 μάρτυρες κατηγορίας. Οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής ζητούν μέτρα για να γίνει εφικτή η διεξαγωγή της δίκης σε καθημερινή βάση, όπως η άμεση μεταφορά της δίκης από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών, η αποκλειστική διάθεση της αίθουσας αυτής για τη δίκη της ΧΑ, η απαλλαγή των μετεχόντων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από άλλες υπηρεσίες στη διάρκεια της δίκης. Αλλά θα χρειαστεί και το κίνημα να «ανεβάσει» την υπόθεση (που έχει σχεδόν ξεχαστεί), για να πιέσει πολιτικά και να στηρίξει έμπρακτα τις προσπάθειες των δικηγόρων. Φάνηκε πως δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη: χρειάζεται να κινητοποιηθούμε για να μη μείνουν ατιμώρητοι οι νεοναζί δολοφόνοι. 

***

Αδιάφορο αν είσαι άσπρος-η ή μαύρος-η, Έλληνας ή μετανάστης, άντρας ή γυναίκα, ομοφυλόφιλος-η ή ετεροφυλόφιλος-η, «μικρός» ή «μεγάλος». Σε περιμένουμε στο αποκριάτικο πάρτι του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών. Έλα (κατά προτίμηση με τη μάσκα ή τη στολή σου) το Σάββατο 5/3 από τις 9 μ.μ. και μετά, στο Green Park (Μαυροματαίων και Αλεξάνδρας), για να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία