Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Στο παρελθόν, ο πρεσβευτής της Ελλάδας ήταν αυτός που τίμησε τον Γρίβα, παριστάμενος στο ετήσιο μνημόσυνό του στην Κύπρο. Ο πρεσβευτής προέρχεται από τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου. Τώρα μαθαίνουμε ότι το ερχόμενο Σάββατο θα απευθύνει χαιρετισμό σε συνέδριο για τον Γρίβα ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος μαζί με τον Κύπριο ομόλογό του Χριστόφορο Φωκαΐδη. Το μόνο που θα πούμε στον Πάνο Καμμένο είναι ότι το να τιμάς τον Γρίβα στην Κύπρο είναι σαν να τιμάς τον Γεώργιο Παπαδόπουλο στην Ελλάδα.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

***

Την ώρα που το στέλεχος της ΛΑΕ Ίωνας Κωνσταντίνου με άλλους συναγωνιστές του, στο πλαίσιο αγωνιστικής δραστηριότητας της Ενωτικής Κίνησης, διένειμε στον πεζόδρομο της πλατείας Μαρκοπούλου φυλλάδια κατά των πλειστηριασμών, αυτοκίνητο ΙΧ τον χτύπησε και τον έριξε κάτω γεμάτο αίματα. Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, αλλά και ο ίδιος ο Ίωνας, ο οδηγός του αυτοκινήτου «γκάζωσε» επικίνδυνα όταν τον πλησίαζε με προφανή σκοπό να τον χτυπήσει και αν ο Ίωνας γλίτωσε τα πολύ χειρότερα, είναι γιατί σε χρόνο dt πήδηξε προς τα πλάγια. Και αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία από όλα είναι ότι ο τραυματισμός του Ίωνα προήλθε από χρυσαυγίτικα στοιχεία, τα οποία από καιρό ενοχλούσαν τις δραστηριότητες της αριστερής ομάδας.

***

Η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον εκπαιδευτικό Δ. Δημητούλη, τον οποίο μήνυσε ενήλικη μαθήτριά του. Η αιτία της μήνυσης, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, είναι η παρατήρηση που έκανε ο καθηγητής προς τη μαθήτρια όταν αυτή εξέφρασε απόψεις υπέρ της δικτατορίας των συνταγματαρχών στη χώρα μας. Χρέος όλων μας να μπει κάθε φασίστας στην τρύπα του.

***

Ακόμη ένα περιστατικό στο τομέα της παιδείας. Με αφορμή την ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού προς τους υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης με την οποία στοχοποιεί βάναυσα τον εξαίρετο εκπαιδευτικό και διευθυντή των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνας Πέτρο Δαμιανό, που έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο χώρο, η ΟΙΕΛΕ απηύθυνε κάλεσμα για συνάντηση με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ/ΟΛΜΕ, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος στοχοποίησης εκπαιδευτικών από τη Χ.Α. και η απόπειρα εκφασισμού της Παιδείας. Οι φασίστες προκαλούν. Χρέος όλων μας να τους απομονώσουμε.

***

Την Τρίτη 30 Μάη, ο Ασίφ Μαχμούντ, μετανάστης εργάτης που δούλευε στην εταιρία πλαστικών «Κώστας Γεωργίου Α.Ε.» για τέσσερις μήνες και απολύθηκε στις 25 Μάη, πήγε στο χώρο του εργοστασίου για να ζητήσει τα χαρτιά της απόλυσής του και το πιστοποιητικό υγείας που είχε δώσει στον εργοδότη όταν προσελήφθη. Όπως κατήγγειλε η Επιτροπή Εργαζομένων στην εταιρεία, ο εργοδότης αντί να του δώσει τα έγγραφα που ζήτησε, άρχισε να τον χτυπά και τον έριξε κάτω μέσα στο γραφείο του. Ούρλιαζε και έβριζε χυδαία. Σταμάτησε την επίθεση όταν άλλοι εργάτες μπήκαν στη μέση. Πόσες, αλήθεια, Μανωλάδες υπάρχουν και δεν τις γνωρίζουμε;

***

Τη σορό μιας γυναίκας που είχε ζητήσει άσυλο στον Καναδά εντόπισαν οι αρχές της χώρας, κοντά στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως διαπιστώθηκε, η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή λόγω του δριμύτατου ψύχους. Η Μαβίς Οτουτέγιε πέθανε από υποθερμία κοντά στο Νόγιες, στη Μινεσότα. Για πόσους ακόμη νεκρούς θα είναι υπεύθυνη η «πολιτισμένη» Δύση;

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία