Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Παρά τις όποιες παραλείψεις και ανεπάρκειες του νόμου για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου για τα τρανς άτομα, αυτά εξοπλίζονται πλέον με τη δυνατότητα να προβούν σε αλλαγή των εγγράφων τους, χωρίς να απαιτείται ιατρική/ψυχιατρική γνωμάτευση ή οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση/στείρωση. Κατοχυρώνεται, δηλαδή, πλέον νομοθετικά η πάγια απαίτηση του λοατκια+ κινήματος να μην εξαρτάται σε καμία περίπτωση η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου από οποιεσδήποτε ιατρικές προϋποθέσεις. Έγινε μια αρχή.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα που εξελίχθηκε σε εγκληματική οργάνωση. Ούτε κόμμα που έχει στις τάξεις του εγκληματική οργάνωση. Ξεκίνησε ως εγκληματική οργάνωση», κατέθεσε στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης ο Δημήτρης Ψαρράς σε μια κατάμεστη από κοινό και δημοσιογράφους δικαστική αίθουσα. Ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» εισέφερε αδιάσειστα στοιχεία για τη στρατιωτική δομή και την κάθετη ιεραρχία της οργάνωσης που διέπεται από την Αρχή του Αρχηγού, σύμφωνα με το γνήσιο καταστατικό της οργάνωσης που έχει στην κατοχή του και το οποίο προσπάθησε να αμφισβητήσει, χωρίς, όμως, επιτυχία, η υπεράσπιση. 

***
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη για το αδίκημα της παραποίησης υπηρεσιακού δελτίου ταυτότητας ψήφισαν 188 βουλευτές. Να θυμίσουμε πως στα ηλεκτρονικά αρχεία του ναζιστή βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη βρέθηκαν φωτογραφίες πλαστής ταυτότητας αστυνομικού (και οι δύο όψεις της ταυτότητας), στην οποία απεικονίζεται ο ανθυπολοχαγός Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του Ηλία, με πλαστό όνομα φυσικά (Αλέξανδρος Παπαστεργίου). Η πρωτότυπη ταυτότητα ανήκε στον αστυφύλακα Κωνσταντίνο Χαλάστρα (γνωστό Χρυσαυγίτη). Το περιστατικό έγινε το 2013 όταν άρχισε και επίσημα να αποκαλύπτεται η εγκληματική της δράση.

***

Ο πόλεμος των νεύρων μεταξύ του Λευκού Οίκου και των αθλητών του αμερικάνικου football (NFL), συνεχίζεται. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ της Colts και των 49ers στην Ινδιανάπολη, αλλά εγκατέλειψε την εξέδρα, μετά την -καθιερωμένη πλέον- διαμαρτυρία των παικτών του NFL, που αρνούνται να σταθούν προσοχή στην διάρκεια του εθνικού ύμνου και κάθονται στο ένα γόνατο. Μία συμβολική διαμαρτυρία ενάντια στην αστυνομική βία και τις φυλετικές διακρίσεις, που ξεκίνησε την περασμένη σεζόν μόνος του ο Κόλιν Κάπερνικ, αλλά πλέον έχει πάρει διαστάσεις «επιδημίας» στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού...

***

Σοκ προκαλεί η κλήση σε έγγραφη αναφορά εκπαιδευτικών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν σε ανώνυμη καταγγελία γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου επειδή στη συγκεκριμένη μονάδα λειτούργησαν μαθήματα σε προσφυγόπουλα τις απογευματινές ώρες. Ήδη ενάντια στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης βγαίνουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας και συμπεράστασης από σωματεία εκπαιδευτικών κ.ά. 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία