Μικρά Αντιρατσιστικά

Φωτογραφία

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, σε αντίδραση στα εγκαίνια των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής, παρουσία και του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου. Βασικό σύνθημα των διαδηλωτών: «Κλείστε τα γραφεία των νεοναζί». «Είμαστε εδώ για να κλείσουμε αυτά τα γραφεία» είπε η Μάγδα Φύσσα, και συμπλήρωσε: «Και απλά είμαστε άλλη μια φορά στους δρόμους… Συνήθως είμαστε στη δίκη, σήμερα είμαστε εδώ. Ο λόγος είναι γνωστός, οι εγκληματίες στη φυλακή -όχι έξω να κάνουν και εγκαίνια». Στην πορεία πήγαινε μπροστά το σωματείο της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ), μέλη του οποίου πριν από μερικές ημέρες δέχτηκαν επίθεση νύχτα από ομάδα 10-12 ατόμων κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης. Να σημειωθεί ότι ομάδα χρυσαυγιτών προσπάθησε, το ίδιο διάστημα, να σταματήσει με προβοκάτσιες, απειλές και προκλήσεις και ομιλία του ΚΚΕ σε εργάτες.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

Τη φυσική παρουσία των τεσσάρων προστατευόμενων μαρτύρων στο δικαστήριο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, εισηγήθηκε σήμερα η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία πρότεινε να γίνει δεκτή η σχετική ένσταση της υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Με την πρότασή της, δεν πρότεινε μόνο την αποκάλυψη των στοιχείων των προστατευόμενων μαρτύρων (!), συντασσόμενη με την υπεράσπιση, αλλά «στοιχειοθέτησε» την πρότασή της δηλώνοντας ότι «ο Ηλίας Σταύρου, πρώην μέλος της οργάνωσης που κατέθεσε ενώπιον του Δικαστηρίου, δήλωσε πως δεν απειλήθηκε». Πρόκειται για ισχυρισμό που διαψεύδεται από τα πρακτικά της ακροαματικής διαδικασίας, κατά την οποία ο Σταύρου δήλωσε ρητά και επανειλημμένα ότι απειλήθηκε από βουλευτές και στελέχη της οργάνωσης.

***
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» έδωσε στη δημοσιότητα video που δείχνει τον Παναγιώταρο να προαναγγέλλει τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Λέει καθαρά ότι «το Πέραμα περιμένει. Έχουμε έναν περιφερειάρχη (αναφέρεται στο Λαγό) πολύ δυνατό που ξέρει την κατάλληλη στιγμή πότε πρέπει να γίνει η κίνηση για να τελειώνει και με τους διάφορους φαύλους που είναι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και δεν αφήνουν αυτή τη Ζώνη να δουλέψει».

***

Σύρος αναγνωρισμένος πρόσφυγας στη Γερμανία από το 2015 επαναπροωθήθηκε από τον Έβρο στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι έδειξε στους αστυνομικούς τη γερμανική κάρτα διαμονής, το γερμανικό ταξιδιωτικό του έγγραφο και το αεροπορικό εισιτήριο με το οποίο είχε ταξιδέψει από το Αμβούργο στη Θεσσαλονίκη. Κατά τα άλλα δεν γίνονται επαναπροωθήσεις...

***

Μαζική διαδήλωση έγινε στις 22/10 ενάντια στο ακροδεξιό γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD) στην πόλη του Βερολίνου. Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία είναι η πρώτη από μια σειρά διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, καθώς για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ακροδεξιά ετοιμάζεται να καταλάβει βουλευτικά έδρανα στην Bundestag, μετά το 13% των ψήφων που έλαβε στις πρόσφατες ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

***

«Kανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος»: δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν σε αντιρατσιστική διαδήλωση στη Ρώμη. Η πορεία ξεκίνησε από την Piazza della Repubblica και κατευθύνθηκε προς την Piazza Vittorio Emanuele. Δεκάδες χιλιάδες συμμετείχαν: συλλογικότητες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, ΜΚΟ, σπουδαστές, συνδικάτα και πολιτικά κόμματα βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν εναντίον των πολιτικών μετανάστευσης της Ευρώπης και της κυβέρνησης και εναντίον κάθε πολέμου μεταξύ των φτωχών, υπέρ της ισότητας, για το δίκαιο του εδάφους- jus soli-και για να ζητήσουν ασφαλή περάσματα για τους ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι στη Λιβύη.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία