Μικρά Αντρατσιστικά

αντιρατσισμός / επιμέλεια: Έλενα Παπαγεωργίου / 02.04.2013

Την 25η Μαρτίου, σε πολλές πόλεις και χωριά, όπως στην Κοζάνη, στο Λουτράκι και στην Περαχώρα Κορινθίας, αντιφασίστες είτε φώναξαν συνθήματα εναντίον των χρυσαυγιτών, είτε εμπόδισαν την κατάθεση στεφάνου. Η πιο συγκινητική στιγμή, όμως, ήταν όταν στη Λάρισα ανάπηρος πολέμου αποχώρησε από την κατάθεση στεφάνων, διαμαρτυρόμενος για την παρουσία της Χρυσής Αυγής. Απομόνωση. Αυτό ακριβώς τους χρειάζεται.

Στο 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, ο σημαιοφόρος ήταν έγχρωμος. Η φωτογραφία έκανε το γύρο του διαδικτύου και μας έδωσε την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο αίτημα: Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά!
***
Στην Ποταμιά Θάσου οι κάτοικοι δεν επέτρεψαν στην Χρυσή Αυγή ούτε να ξεφορτώσει τα τρόφιμα «μόνο για Έλληνες», ενώ στο Ρέθυμνο ομάδα αντιφασιστών εμπόδισε το μοίρασμα φυλλαδίων από τα μέλη της. Έτσι! Ο φασισμός δεν θα περάσει!
***
Στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου οδηγήθηκαν τρεις χρυσαυγίτες, για τον εμπρησμό του ΑΤΜ της τράπεζας Κύπρου στην πόλη, στα σπίτια των οποίων βρέθηκαν από όπλα έως αφίσες του Χίτλερ και μπλούζα της τοπικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής Μαγνησίας. Τα Χρυσά Αυγά, όπως πάντα, αρνήθηκαν, δεν είχαν τα κότσια να παραδεχτούν ότι πρόκειται για μέλη τους.
***
Η οικονομική κρίση αύξησε τα κρούσματα διαφθοράς στην αστυνομία, αλλά και τις καταγγελίες πολιτών εις βάρος επίορκων αστυνομικών υπαλλήλων κατά 30%. Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα της απολογιστικής έκθεσης των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή». Κατά τα άλλα για την εγκληματικότητα ευθύνονται οι μετανάστες...
***
Η εξέγερση εναντίον του Άσαντ στη Συρία έχει μπει στον τρίτο χρόνο της, παίρνοντας πλέον τις διαστάσεις ενός τρομακτικού πολέμου. Ο κίνδυνος του θανάτου από την πείνα συμβαδίζει με αυτόν του θανάτου από τις σφαίρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες να αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη και να φυλακίζονται ως “παράνομοι μετανάστες”. Το μαρτύριο των Σύρων προσφύγων πρέπει να λήξει τώρα! Η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση, που τόσο μεγάλα λόγια έχουν πει υπέρ του Συριακού λαού, πρέπει να λάβουν αμέσως μέτρα για την παροχή ασύλου, τη φιλοξενία και την ελεύθερη μετακίνηση των Σύρων προσφύγων στην ΕΕ. Γι’ αυτό η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους Σύρους πρόσφυγες διοργανώνει συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 6 Απρίλη, στις 11 π.μ., στο Σύνταγμα (Λ. Αμαλίας).
***
Στη Σουηδία, στην πόλη Malmο, 25 φασίστες αποφάσισαν να κάνουν συγκέντρωση, αλλά τους περίμεναν 1000 αντιφασίστες. Πάντα τέτοια !