ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ

Με επιτυχία έγιναν την Παρασκευή, 16 Δεκέμβρη, στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης οι εκδηλώσεις της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών για την Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τα «δικαιώματα των μεταναστών» και την «ακροδεξιά απειλή στην κρίση». Τους συμμετέχοντες ομιλητές από αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές οργανώσεις, κινήσεις δικαιωμάτων και στελέχη της Αριστεράς παρακολούθησε πλήθος κόσμου του κινήματος, Έλληνες και μετανάστες, με πολύ ενδιαφέρον και αρκετές παρεμβάσεις. Ακολούθησε  πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μεγάλος ήταν ο αριθμός βιβλίων που διακινήθηκε στους πάγκους του βιβλιοπωλείου, ενώ την πρώτη της εμφάνιση έκανε νέα έκδοση της ΚΑΡ, το αντιφασιστικό βιβλίο «Ποτέ Ξανά» του Colin Sparks. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες με περισσότερες δυνάμεις.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Έλενα Παπαγεωργίου

Ο ανεκδιήγητος και επικίνδυνος Υπουργός Υγείας Λοβέρδος, μετά την υπόσχεση για «επίλυση» του προβλήματος των ναρκωτικών με την ξεθεμελίωση του ΟΚΑΝΑ, προτείνει «επίλυση» και του προβλήματος της διάδοσης του ιού του AIDS με απέλαση των μεταναστριών ιερόδουλων φορέων του AIDS. Με τους ίδιους πάντα όρους που παραπέμπουν ευθέως σε ναζιστικές, βιο-κατασταλτικές μεθόδους, προσθέτοντας μια αποφασιστική πινελιά ρατσισμού και σεξισμού: το AIDS μεταδίδεται «από την παράνομη μετανάστρια στον Έλληνα πελάτη, στην ελληνική οικογένεια». Προφανώς είναι ανάξια λόγου για τον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ η πληθώρα επιστημονικών δημοσιεύσεων, που συνδέουν τη διεύρυνση της διάδοσης του ιού HIV στην Ελλάδα με τις περικοπές δημοσίων παροχών υγείας και υγιεινής, των οποίων ο ίδιος είναι πρωτεργάτης...

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης έφερε στη Βουλή το θέμα της απεργίας των εργαζομένων στο Σκάι. Στην ερώτησή του, αφού επικαλείται την ανακοίνωση του σταθμού για την απεργία, τονίζει ότι «το Σύνταγμά μας δεν προστατεύει μόνο το δικαίωμα για απεργία, αλλά και το δικαίωμα για εργασία και κανένας συνδικαλιστικός οργανισμός δεν μπορεί να εκβιάζει εργαζομένους ότι, αν εργαστούν, θα έχουν συνέπειες στα δικαιώματά τους». Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος ο ρόλος των φασιστών με γραβάτα, που έχουν κύριο στόχο σε περίοδο κρίσης το σπάσιμο των συνδικάτων και των απεργιών.

Ενστάσεις, διακοπές, μέχρι και προτροπή για σύλληψη μάρτυρα για ψευδορκία από το συνήγορο υπεράσπισης των κατηγορουμένων είχε η δίκη μελών της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, που είχαν φωνάξει ρατσιστικά συνθήματα όπως «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ», στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Μάλιστα παρευρισκόμενοι Χρυσαυγίτες στην αίθουσα, κατά την προβολή βίντεο από την παρέλαση, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ανάλογου περιεχομένου με αυτά που ακούγονταν από τη διμοιρία των βατραχανθρώπων που παρήλαυνε, ενώ ένας από αυτούς προσπάθησε να επιτεθεί στο συνήγορο πολιτικής αγωγής, πηδώντας πάνω από καρέκλες. Το ναυτοδικείο περιορίστηκε να διακόψει τη διεξαγωγή της δίκης, ορίζοντας νέα ημερομηνία...

Ένας πενηντάχρονος Ιταλός κυνήγησε και πυροβόλησε νεαρούς Αφρικανούς μετανάστες στη Φλωρεντία, με αποτέλεσμα να χάσουν τελικά τη ζωή τους δύο Σενεγαλέζοι. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, ο Τζιανλούκα Κασέρι, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε, ήταν γνωστός για τη δράση του στην ιταλική άκρα δεξιά. Στο άκουσμα της είδησης της αυτοκτονίας του δράστη, διαδηλωτής σχολίασε στο ιταλικό πρακτορείο ANSA: «Μη μας λέτε ότι ήταν τρελός. Αν ήταν έτσι, θα σκότωνε και λευκούς». Το χέρι των δολοφόνων δεν οπλίζεται μόνο από τις ακροδεξιές συμμορίες, αλλά και από τα κόμματα εξουσίας που άλλοτε δηλώνουν πως το πείραμα της πολυπολιτισμικότητας απέτυχε κι άλλοτε πως για το ΑΙDS ευθύνονται οι παράνομες μετανάστριες.

Εκατοντάδες μετανάστες από το Ιράκ, το Ιράν και το Αφγανιστάν, αιτούντες οικονομικό και πολιτικό άσυλο στην Αυστραλία, χάθηκαν στα παγωμένα νερά του ωκεανού, στα ανοιχτά της Ιάβας. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο ότι η πολιτική των «κλειστών συνόρων» είναι υπεύθυνη για τους θανάτους χιλιάδων αθώων ανθρώπων, από την Ιάβα ως τον Έβρο.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία