ΜΙΚΡΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ

Δεκαεννιά ανήλικοι πρόσφυγες, που στεγάζονται σε ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων της εκκλησίας της Ελλάδας στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, συνέταξαν κείμενο διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας ότι «υπάρχει ελλιπής ιατρική και μορφωτική φροντίδα, προβλήματα σίτισης, θέρμανσης και άλλων σχετικών για την ομαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή μας». Στην ιστοσελίδα του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών δημοσιεύτηκε το κείμενο των παιδιών.

Συντάκτης
επιμέλεια: Έλενα Παπαγεωργίου

***

Σύμφωνα με καταγγελίες ανθρώπων που εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα παιδιά του παραπάνω ξενώνα, ο υπεύθυνός του ισχυρίστηκε ότι θα υποβάλλει μήνυση κατά του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών που ανέδειξε το θέμα! Θα συνιστούσαμε στους υπεύθυνους της εκκλησίας, αντί για μηνύσεις, να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να ζουν ανθρώπινα τα 19 προσφυγόπουλα. Είναι το ελάχιστο που θα περίμενε κανείς από την εκκλησία, με τόσο αφορολόγητο πλούτο που διαχειρίζεται την ώρα της κρίσης. Και μάλιστα όταν επιπλέον επιδοτείται από ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα για το «ανθρωπιστικό της έργο»...

***

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο της μικρής τσιγγανοπούλας, της εφτάχρονης Έρικας από ειδικό φρουρό της ομάδας Δίας, όταν την παρέσυρε με τη μοτοσυκλέτα του και τη σκότωσε, ενώ έλεγε τα κάλαντα στη γειτονιά της. Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν τότε τον αστυνομικό για εγκληματική συμπεριφορά, καθώς όχι μόνο παρέσυρε, αλλά και εγκατέλειψε το κορίτσι που ξεψυχούσε. Όμως τιμωρία δεν είδαμε.

***

Στην Πάτρα μερικές μέρες μετά τον τραγικό θάνατο ενός νεαρού πρόσφυγα και την εισαγωγή άλλων δύο στο νοσοκομείο, μετά την απέλπιδα προσπάθειά τους να ζεσταθούν με λίγη φωτιά σε ένα εγκαταλειμμένο φορτηγό, αστυνομικές δυνάμεις και εκκαθαριστικά μηχανήματα του δήμου έκαναν έφοδο στο ερειπωμένο εργοστάσιο όπου έχουν βρει κατάλυμα οι πρόσφυγες, τους κυνήγησαν, τους συνέλαβαν κι άρπαξαν κι έκαψαν τα λιγοστά τους υπάρχοντα. Μετά αναρωτιόμαστε ποιος οπλίζει το χέρι των φασιστών...

***

O Μάκης Βορίδης δεν διατέλεσε μονάχα επικεφαλής της φιλοχουντικής ΕΠΕΝ, αλλά ίδρυσε στο παρελθόν το δικό του ακροδεξιό κόμμα «Ελληνικό Μέτωπο». Τώρα, ως υπουργός Υποδομών δεν ξέχασε τους ανθρώπους που τον στήριξαν κι αποφάσισε να μοιραστεί μαζί τους την κυβερνητική εξουσία. Έτσι, αμέσως μόλις έγινε υπουργός, διόρισε τον Θεοδόση Αθανασά, επιφανές στέλεχος και διευθυντή του Ελληνικού Μετώπου, το Σπύρο Βάιλα, που το 2005 εξελέγη από το 2ο Συνέδριο στην Κεντρική Επιτροπή του Ελληνικού Μετώπου, το Φαίδωνα Δημόπουλο, υπεύθυνο των οικονομικών. Επίσης διόρισε το Γιώργο Τσίχλη, τον Αλέξανδρο Τζανακάκη και τη Δέσποινα Γκιγκάκη, υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής με το ψηφοδέλτιο του Α.Γεωργιάδη. Για τα κολλητάρια των φασιστών με τη γραβάτα λεφτά υπάρχουν!

***

Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου δικάζονται 3 μέλη ρατσιστικής ομάδας που στις 18 Σεπτέμβρη 2011, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, είχαν μαχαιρώσει Αφγανό πρόσφυγα δίπλα από την καρδιά και στο στομάχι. Η δίκη επρόκειτο να γίνει στις 12/12/2011, αλλά αναβλήθηκε, επειδή μια εκ των τριών κατηγορουμένων, η «τηλεαστέρας» Θέμις Σκορδέλη της Χρυσής Αυγής, παρουσίασε δια της δικηγόρου της πιστοποιητικό ψυχιάτρου ότι πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής». Η δίκη αναβλήθηκε, αλλά δυο μέρες μετά η Σκορδέλη μαζί με άλλους Χρυσαυγίτες προπηλάκιζαν μάρτυρες και δικηγόρους στο ναυτοδικείο, κατά τη διάρκεια της δίκης ΟΥΚάδων για ρατσιστικά συνθήματα που φώναζαν σε παρελάσεις. Ελπίζουμε στην εξ αναβολής δίκη να μην ξαναεμφανιστεί αυτή η μυστήρια «ψυχική διαταραχή» των νεοναζί που σου φεύγει και σου ξανάρχεται τη μέρα που δικάζεσαι! Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ καλεί σε συγκέντρωση στις 9 πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Να είμαστε όλοι εκεί.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία