ΜΜΕ: Αντίσταση ή ολική καταστροφή

Φωτογραφία

Η κατάσταση των εργαζομένων στα ΜΜΕ ακολουθεί –αν δεν προηγείται– την απελπιστική κατάσταση όλων των υπόλοιπων εργαζόμενων. Κατάσταση που μας έφεραν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, το ΔΝΤ κλπ.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Κατερίνα Παρδάλη, δημοσιογράφος

Οι μειώσεις των μισθών συνεχίζονται με τη δήθεν «δίκαιη» ένταξη των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ στο ενιαίο μισθολόγιο ή την Κοινή Υπουργική Απόφαση. Πάνω στο 35% μείωση που είχαμε μέσο όρο μέχρι σήμερα, από 1/1/2013 θα υπάρχει νέα μείωση 20-25% και έπεται συνέχεια… Το αίτημα των σωματείων μας εδώ και δύο χρόνια για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας το έγραψαν εργοδότες και κυβέρνηση στα παλιά τους τα παπούτσια.

Την ώρα που η ανεργία φτάνει στο 35%, οι απολύσεις συνεχίζονται ακάθεκτες. Τελευταίο μαζικό κρούσμα ήταν η απόλυση 74 συνάδελφων/σών «συμβασιούχων» της ΕΡΤ (και για 3η φορά η εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» που έχει τεράστια ακροαματικότητα). Και, εννοείται, συνεχίζονται τα χτυπήματα σε ΣΚΑΙ, ΔΟΛ, Μπόμπολα κλπ.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια και δημοτικά ΜΜΕ κάναμε 8 μέρες απεργία για υπογραφή ΣΣΕ, ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο (που φέρνει κι άλλες μειώσεις στους κουτσουρεμένους μισθούς μας) και για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ.

Ο «συνάδελφος» Σίμος Κεδίκογλου όχι μόνο δεν ασχολήθηκε με τα δίκαια αιτήματά μας, αλλά έφτασε τώρα να μας εγκαλεί για τη συμμετοχή μας στην Πανεργατική Απεργία, λέγοντας ότι το κάνουμε επίτηδες για να μην καλύψουμε την επίσκεψη Ολάν στην Ελλάδα. Έχει χιούμορ ο κονφερασιέ! Ο κόσμος καίγεται, οι απολυμένοι χαμηλόμισθοι και εξαιρετικοί συνάδελφοι της ΕΡΤ είναι στον αέρα, τα δημόσια ΜΜΕ αλώνονται από τη ΝΔ, οι προσλαμβανόμενοι «σύμβουλοι» της ΕΡΤ πληρώνονται παχυλά και ο «Σίμος», το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ... χτενίζονται. Για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ η συναίνεση στην άλωση της δημόσιας ενημέρωσης από τη ΝΔ είναι μάλλον με ανταλλάγματα τους διορισμούς κάποιων «δικών» τους ανθρώπων.

Γι’ αυτό, δικαιολογημένα, όλα τα σωματεία των εργαζομένων και η ΠΟΕΣΥ καλούν σε συμμετοχή στην πανεργατική Γενική Απεργία, με απεργία στα ΜΜΕ στις 19/2, παρά τις «καταγγελίες» του Κεδίκογλου.

 

Κάτω τα χέρια από την εφημερίδα «Αυγή» και τη συναδέλφισσα Αγγέλα Νταρζάνου

Αγωγή εναντίον της εφημερίδας «Αυγή», κατά της συναδέλφου Αγγέλας Νταρζάνου και του διευθυντή της εφημερίδας Νίκου Φίλη έκανε ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ και την προσωπική κράτηση ενός έτους για τους δύο δημοσιογράφους. Πληρεξούσιος δικηγόρος της «ανεξάρτητης» –όπως διατείνεται– εφημερίδας ορίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης!
Αιτία; Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Αυγή» για τις διασυνδέσεις του Κουρτάκη με το Μέγαρο Μαξίμου.
Τέτοιο θράσος δεν έχει ξαναγίνει. Και δεν θα περάσει το χτύπημα σε μια ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς –και εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ και τους συναδέλφους.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία