Μπλοκάρισμα από τους εργαζόμενους

Φωτογραφία

Αναβολή της διαδικασίας αποσφράγισης προσφορών του διαγωνισμού με τίτλο «Διενέργεια και Τεχνική Υποστήριξη Διαδικασιών Συγχωνεύσεων-Καταργήσεων Φορέων του Δημοσίου»

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Νίκος Βλαχόπουλος

Πραγματοποιήθηκε στις 3/5/2012 με μεγάλη επιτυχία η κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων στα γραφεία της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ ΑΕ), για το μπλοκάρισμα της διαδικασίας αποσφράγισης των προσφορών του διαγωνισμού, με αντικείμενο την επιτάχυνση των διαδικασιών συγχωνεύσεων-καταργήσεων δημόσιων φορέων και οργανισμών.

Την κινητοποίηση υποστήριξαν, με τις αποφάσεις τους και με την παρουσία τους το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων Εργαζομένων «Ενάντια στις καταργήσεις Δημοσίων Φορέων και στην Εφεδρεία-Απόλυση», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το συνδικάτο του ΙΓΜΕ και το Σωματείο Τραγουδιστών Μελοδράματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο διαγωνισμός αυτός, προϋπολογισμού 14,5 εκατ. ευρώ, αποτελεί την εξέλιξη της διαδικασίας η οποία ξεκίνησε από την Αντιπροεδρία της κυβέρνησης με τη μελέτη με τίτλο «Οριζόντια Μελέτη Σκοπιμότητας Συγχωνεύσεων-Καταργήσεων Φορέων του Δημοσίου», η οποία εκπονήθηκε από τις εταιρείες Planet και Deloitte και περιέχει, όπως αναφέρεται, «ανάλυση υποθέσεων εργασίας» για περίπου 100 σημαντικούς (από την άποψη του ύψους της δημόσιας χρηματοδότησης) φορείς του δημοσίου για τους οποίους προτείνεται η συγχώνευση-κατάργησή τους.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ενημερωθήκαμε ότι η αποσφράγιση των προσφορών ματαιώθηκε μετά τη γνωστοποίηση της κινητοποίησης, ενώ έγινε και επαφή με το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων της ΚτΠ και πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη όλων των παρευρισκόμενων σωματείων για το συντονισμό των ενεργειών.

Μετά από τοποθετήσεις όλων των σωματείων που συμμετείχαν, συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής αλληλοενημέρωση για το θέμα του διαγωνισμού, αλλά και συντονισμός και κοινός αγώνας, με στόχο την ακύρωση της εφαρμογής του νόμου 4024 και την αποτροπή των απολύσεων.

Στη συνάντηση τέλος με τον Διευθύντα Σύμβουλο της ΚτΠ ΑΕ, μεταφέρθηκε από όλα τα σωματεία η κατηγορηματική αντίθεσή μας στο έργο που έχει αναλάβει η ΚτΠ, επισημαίνοντας ότι θα μπλοκαριστεί σταθερά κάθε διαδικασία που θα επιχειρεί να υλοποιεί έργα από τα οποία κρίνονται το παρόν και μέλλον των εργαζομένων, οδηγώντας στην ανεργία και την εξαθλίωση. Η Διοίκηση της εταιρείας υποστήριξε ότι η ΚτΠ ως φορέας υλοποίησης δεν έχει καμία ανάμιξη στο περιεχόμενο των παραδοτέων του έργου και δεσμεύτηκε –δεδομένων και των επικείμενων αλλαγών στην κυβέρνηση– να μην προχωρήσει προς το παρόν το διαγωνισμό.

H πολιτική κυβέρνησης-τρόικας για τη διάλυση του Δημοσίου και την παράδοση του έργου και των υπηρεσιών του στα ιδιωτικά συμφέροντα συνεχίζεται, όπως και ο αγώνας των εργαζομένων για την αποτροπή της κατάργησης-συρρίκνωσης Δημόσιων κοινωφελών φορέων και υπηρεσιών και τη διασφάλιση και αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα και του έργου τους.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία