νέα από τις σχολές

Φωτογραφία

Σχολές θετικών επιστημών

Φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι των σχολών θετικών επιστημών στην Αθήνα πραγματοποίησαν δύο συναντήσεις το προηγούμενο διάστημα για τη δημιουργία Πρωτοβουλίας Αγώνα ενάντια στο νόμο πλαίσιο. Αν και δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική της μορφή, έχουν γίνει τα πρώτα σημαντικά βήματα, ενώ έχει οριστεί καινούργια συνάντηση για τις 24 Ιανουαρίου.
 

Συντάκτης
.

Συναυλία αλληλεγγύης στη Χαλυβουργία

Την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των χαλυβουργών, που εδώ και δύο μήνες βρίσκονται σε απεργία ενάντια στη μείωση των αποδοχών τους και τις απολύσεις συναδέλφων τους. Τη συναυλία οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας και θα ξεκινήσει στις έξι το απόγευμα.

Πορεία για τον Τεμπονέρα

Στις 9/1 έγινε πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα. Συμμετείχαν σωματεία, οργανώσεις της Αριστεράς και φοιτητικοί σύλλογοι. Ειδικά αυτή τη χρόνια, με τις περικοπές σε σχολές και σχολεία, οι αγώνες που κορυφώθηκαν τότε με τις διαδηλώσεις αγανάκτησης για τη δολοφονία του Ν. Τεμπονέρα μας θυμίζουν την ανάγκη για υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας

Στις 30 Ιανουαρίου, στις έντεκα το πρωί, ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής καταργείται πλέον στα πιλοτικά Δημοτικά Σχολεία. Το μάθημα Θεάτρου δεν θα ενταχθεί στα πιλοτικά Γυμνάσια, ενώ έχει ήδη καταργηθεί από τον Σεπτέμβρη του 2011 το μάθημα Στοιχεία Θεατρολογίας στο Νέο Λύκειο. Το υπουργείο με αυτό τον τρόπο οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, ενώ καταργεί ακόμα ένα πτυχίο.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία