Νέα από τις σχολές

Πάτρα:
Με αρκετές αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων στηρίχθηκε η κινητοποίηση των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ στη μάχη που δίνουν απέναντι στους πλειστηριασμούς. Την Τρίτη 24/11 έγινε πορεία από όλους τους αλληλέγγυους.
Με πρωτοβουλία της Αριστερής Ενότητας, με παρεμβάσεις, πανό και ψηφίσματα σε ΔΣ, οργανώθηκε το Σάββατο 28/11 πορεία ενάντια στην έκδοση στην Ιταλία των 5 συλληφθέντων φοιτητών. Η κινητοποίηση στηρίχθηκε από έξι σχολές και η πορεία κατέληξε στο ιταλικό προξενείο.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Νομική
Την Τετάρτη 25/11 πραγματοποιήθηκε στη Νομική σχολή εκδήλωση-συζήτηση της Αριστερής Ενότητας, με θέμα «Παρίσι:  η 9/11 της Ευρώπης;». Έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, την επιβολή κατάστασης εκτάκτου ανάγκης από τη γαλλική κυβέρνηση (με την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και τη λογοκρισία στον Τύπο), την ενίσχυση της ρατσιστικής προπαγάνδας απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που καταφθάνουν ομαδικά από εμπόλεμες  ζώνες, ως  Αριστερή Ενότητα επιλέξαμε να συζητήσουμε τόσο για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Δύσης, την εχθρότητα με την οποία η Δύση αντιμετωπίζει τους μετανάστες και πρόσφυγες, ώστε να συνθέσουμε το παζλ της διεθνούς πραγματικότητας. 
Σύρος
Ο ερχομός του Π. Παυλόπουλου στη Σύρο στις 6 Δεκέμβρη για τον εορτασμό του πολιούχου Αγ. Νικολάου και η ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη έχει προκαλέσει συζητήσεις μεταξύ των φοιτητών αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Οι λόγοι είναι δύο: αφενός ο ρόλος του Παυλόπουλου ως υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, και αφετέρου το προκλητικά υψηλό χρηματικό ποσό (4000€) που θα δαπανήσει η δημοτική αρχή για τη φιέστα που θέλει να του στήσει αλλά και για... προληπτικούς (!) λόγους.
Φιλοσοφική
Η πρωτοβουλία πολιτικού και κινηματικού συντονισμού έχει αρχίσει να λειτουργεί. Ήδη πραγματοποίησε την πρώτη της συνέλευση, με θέμα τις δράσεις που μπορεί να κάνει για να μπλοκάρει την έκδοση των 5 φοιτητών στην Ιταλία. Επίσης αναρτήθηκε πανό για το θέμα από την Αριστερή Ενότητα, την ΕΑΑΚ και την Ελευθεριακή Παρέμβαση Φιλοσοφικής.
Στη Φιλοσοφική θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου την Τετάρτη 2/12, με θέμα τη συμμετοχή στην απεργία της 3/12, αλλά και την ανάληψη δράσεων για το ζήτημα της έκδοσης των 5 φοιτητών. 
 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία