Νέα από τις σχολές

Πάτρα: Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας την προηγούμενη βδομάδα ήταν προγραμματισμένη η αξιολόγηση της Πολυτεχνικής Σχολής από μια 5μελή εξωτερική επιτροπή. Πολλές φορές οι φοιτητικοί σύλλογοι των πολυτεχνικών έχουν εναντιωθεί στις εξωτερικές αξιολογήσεις, έτσι και αυτή τη φορά προσπαθήσαμε να μάθουμε πότε θα γίνει και πού, ώστε να οργανωθεί διαμαρτυρία. Η πρύτανης εντέχνως έκρυψε από τη δημοσιότητα το γεγονός. Όμως στο παρά πέντε γνωστοποιήθηκε και μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση φοιτητών μπλόκαρε με τη φυσική της παρουσία εκείνη τη μέρα την αξιολόγηση.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Επιμέλεια: Χρήστος Σταυρακάκης

Φιλοσοφική

Τη Δευτέρα 7/12 η Αριστερή Ενότητα Φιλοσοφικής πραγματοποίησε εκδήλωση για τα Δεκεμβριανά. Η συζήτηση είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς πάνω από 30 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση, ενώ άνοιξε και τον διάλογο για την επαναστατική στρατηγική σήμερα. Οι ομιλητές Μενέλαος Χαραλαμπίδης και Δημήτρης Κατσορίδας έδωσαν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την εποχή και τη συζήτηση που διεξαγόταν στο ίδιο το ΚΚΕ και το ΕΑΜ.
Την Τετάρτη 16/12 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ της ΑΡΕΝ και της ΣΑΦ-ΕΑΑΚ και άλλων αγωνιστικών δυνάμεων, με θέμα τη δημιουργία ενωτικής πρωτοβουλίας. Η ανασύνταξη της φοιτητικής Αριστεράς και η αναζωογόνηση των φοιτητικών συλλόγων περνά μέσα από την ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς στα πανεπιστήμια.

Νομική
Μέσα σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου χιλιάδες πρόσφυγες καθημερινά φλερτάρουν με το θάνατο, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή μακριά από την ιμπεριαλιστική τρομοκρατία και το δικτατορικό αυταρχισμό, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής είχε το θράσος να διοργανώσει ημερίδα με θέμα «Δίκαιο και μετανάστευση». Το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι τα άτομα που αποτέλεσαν το πάνελ της συζήτησης μεταξύ των οποίων οι Γ. Κουμουτσάκος (βουλευτής ΝΔ), Θ. Φορτσάκης (βουλευτής ΝΔ) και Χάρης Θεοχάρης (βουλευτής Ποταμιού), που κατά καιρούς έχουν εκφέρει ρατσιστικές απόψεις, αποκαλώντας τους μετανάστες «λαθραίους» και «εισβολείς». Ως Αριστερή Ενότητα Νομικής επιλέξαμε να παρέμβουμε στην εκδήλωση, κάνοντας μια τοποθέτηση ενάντια στους διοργανωτές και στους ομιλητές, πετώντας τρικάκια ανάλογου περιεχομένου και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των μεταναστών και των προσφύγων. Καμία ανοχή στην ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία