Νέα από τις σχολές

ΤΕΙ Πάτρας:

Την ώρα που το εργατικό και φοιτητικό κίνημα υποχωρεί συνεχώς, η ΠΚΣ/ΚΝΕ στο ΤΕΙ Πάτρας απέκλεισε από το ΔΣ του συλλόγου της ΣΕΥΠ το σχήμα της ΑΠΣ-ΕΑΑΚ, το οποίο με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών και του εκλογικού νόμου δικαιούται μια έδρα. Κυρίαρχο μέλημα της ΠΚΣ φαίνεται πως είναι η αυτοδυναμία της στο ΔΣ και όχι η ίδια η λειτουργία του φοιτητικού συλλόγου. Μάλιστα από την ΠΚΣ έφτασαν στο σημείο να επικαλεστούν πρακτικές που επικρατούν στη ΓΣΕΕ, που οι ίδιες οι δυνάμεις του ΚΚΕ, υποτίθεται, καταγγέλλουν στα σωματεία.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Μηχανολόγοι Μηχανικοί Πάτρας

Στο τελευταίο ΔΣ του συλλόγου των Μηχανολόγων Μηχανικών, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αρνήθηκε να υπερψηφίσει το ψήφισμα ενάντια στις ανακοινώσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ωραιοκάστρου. Αντίθετα, κατέβασε αντιπαραθετικό ψήφισμα, στο οποίο δεν κατήγγειλε τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές νοοτροπίες και την απόφαση να μη δεχτούν στα σχολεία του Ωραιοκάστρου τα προσφυγόπουλα, συγκαλύπτοντας ξεκάθαρα αυτές τις αντιλήψεις και το περιστατικό.

Νομική Αθήνας

Το πρόβλημα της αστυνομοκρατίας των σχολών του κέντρου είναι πάγιο. Ιδιαίτερα, κοντά στη Νομική πάντα βρίσκεται μια κλούβα της αστυνομίας, ενώ αρκετές φορές έχει προταθεί τόσο από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όσο και από τον άλλοτε πρόεδρο του τμήματος και νυν βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Φορτσάκη, η θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας. Στην τελευταία σύγκλητο του ΕΚΠΑ ενημερωθήκαμε ότι με οριακή απαρτία και ελλιπή φοιτητική εκπροσώπηση (μόνο ένας φοιτητής της ΑΡΕΝ βρισκόταν μόνο), μέσα σε πέντε λεπτά υπογράφηκε σύμβαση 2,7 εκατομμυρίων ευρώ για security. Σε μια περίοδο που τα οικονομικά του ΕΚΠΑ δεν αρκούν ούτε για τα στοιχειώδη, η σύγκλητος αποφασίζει να ρίξει το κέντρο βάρους στην «τάξη και την ασφάλεια». Μένει να δούμε αν πρόκειται για επέκταση κάποιας υπάρχουσας σύμβασης ή αν όντως θα εμφανιστούν security στις σχολές. Όπως και να έχει τίποτα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία