Νέα από τις σχολές

Νομική Αθήνας:
Διδάκτρων συνέχεια στο νέο ενιαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Νομικής. Οι εξετάσεις εισαγωγής τελείωσαν την Παρασκευή 7/10 και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ζητηθεί από τους επιτυχόντες η καταβολή της πρώτης δόσης (600 ευρώ). Η επιβολή διδάκτρων στο σύνολο των μεταπτυχιακών της Νομικής αποκλείει μια μεγάλη μερίδα φοιτητών που στερείται το δικαίωμά της στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα με βασικό στόχο το μπλοκάρισμα των διδάκτρων.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Φιλοσοφική Αθήνας
Είναι πάγια και σταθερή η υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας στα ξενόγλωσσα τμήματα του ΕΚΠΑ μέσω του τρόπου λειτουργίας του «Ευδόξου» (της υπηρεσίας διαχείρισης της διανομής των συγγραμμάτων). Σε τμήματα που έχουν επιτακτική ανάγκη για πληθώρα εγχειριδίων και συγγραμμάτων προσφέρει μηδαμινή κάλυψη, αναγκάζοντας τους φοιτητές να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το τελευταίο διάστημα στο τμήμα της Γαλλικής Φιλολογίας καθηγήτρια ξεκίνησε να καταγράφει τις απουσίες των φοιτητών σε μαθήματα χωρίς υποχρεωτική παρουσία προσμετρώντας τις καταγραφές της στην αξιολόγηση των φοιτητών και στην τελική τους βαθμολογία. Πρακτική που ενισχύει τις λογικές της εντατικοποίησης και της καθηγητικής αυθαιρεσίας. Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό καλέστηκε τμηματική συνέλευση του Γαλλικού στις 11/10 έτσι ώστε οι φοιτητές/-τριες να συζητήσουν για τα προβλήματα της σχολής τους και να οργανώσουν τις απαντήσεις τους.

Μηχανολόγοι Πάτρας
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών μέχρι στιγμής έχουν γίνει 280 αιτήσεις δικαιούχων φοιτητών για δωμάτιο στην εστία και ενώ δεν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια, οι αρχές του πανεπιστημίου δεν έχουν συζητήσει για την περίπτωση στέγασής των φοιτητών σε κάποιο ξενοδοχείο. Ο Σύλλογος Μηχανολόγων Μηχανικών αποφάσισε κινητοποιήσεις στο γραφείο του αντιπρύτανη με στόχο να λυθεί το θέμα. Ακόμα, την Τετάρτη 12/10 ορίστηκε Γενική Συνέλευση του τμήματος με θέμα τα ζητήματα σχολής, και πιο συγκεκριμένα τη μείωση των ωρών λειτουργίας του υπολογιστικού κέντρου του τμήματος λόγω της έλλειψης προσωπικού. Θα συζητηθούν επίσης και άλλα θέματα, όπως η σίτιση, η στέγαση και η μετακίνηση των φοιτητών, αλλά και οι αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία