Σύρος: Πριν από δύο εβδομάδες έγινε η πρώτη Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου Μηχανικών Σχεδίασης Βιομηχανικών προϊόντων για φέτος, όπου τέθηκε για πρώτη φορά σε αμφισβήτηση το εντατικοποιημένο πρόγραμμα σπουδών. Αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις από τον σύλλογο απέναντι στον πρόεδρο και τη συνέλευση του Τμήματος, με διάθεση να κλιμακωθεί η κατάσταση στην περίπτωση που τα αιτήματα των φοιτητών αγνοηθούν. Σε επόμενη ΓΣ θα συζητηθεί και το πώς ο σύλλογος θα διεκδικήσει και θα κερδίσει ανθρώπινους ρυθμούς σπουδών, αλλά και θα λύσει άλλα πάγια προβλήματα, όπως η σίτιση.

Πληροφορική και 
τηλεπικοινωνίες,–Τρίπολη

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα η διοίκηση του ΠΑΠΕΛ αποφάσισε, χωρίς καμία ενημέρωση, να προχωρήσει στη διεξαγωγή διαγωνισμού με σκοπό την τοποθέτηση ιδιωτικών υπηρεσιών «ασφαλείας» στις κτηριακές εγκαταστάσεις των τμημάτων. Απ’ ό,τι φαίνεται η διοικητική αρχή του ΠΑΠΕΛ προτιμά να σκορπήσει 60.000 ευρώ σε security και κάμερες, την ίδια στιγμή που περικόπτονται οι θέσεις των δωρεάν σιτιζόμενων και ο προϋπολογισμός του ΠΑΠΕΛ για βασικές ανάγκες λειτουργίας έχει μειωθεί κατά 25%. Η κίνηση αυτή δείχνει την τρικυμία που επικρατεί στις τάξεις των πρυτανικών αρχών, που φοβούνται ότι το φοιτητικό κίνημα θα απαντήσει στην επίθεση που δέχεται το πανεπιστήμιο από το νομοσχέδιο Φίλη και τις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ. Ο ΦΣ Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τρίπολης πήρε απόφαση ενάντια σε αυτές της αντιδημοκρατικές πρακτικές και καλεί τον φοιτητικό κόσμο της Τρίπολης σε περαιτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Πάτρα
Αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι της Πάτρας συμμετείχαν στην αντιπολεμική συγκέντρωση αλληλεγγύης  για τους πρόσφυγες, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/10, έχοντας μάλιστα και το πιο μαζικό μπλοκ. Με αυτό τον τρόπο δόθηκε το μήνυμα πως οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους και τους πρόσφυγες μπορούν να βάλουν φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας.