Νέα από τις σχολές

Νομική:
Για άλλη μια χρονιά ο φοιτητικός σύλλογος της Νομικής πήρε αγωνιστική απόφαση στη γενική του συνέλευση ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Μια σημαντική μερίδα φοιτητών που συσπειρώθηκε στην αρχή της χρονιάς γύρω από τον αγώνα ενάντια στα δίδακτρα συνεχίζει να δίνει το «παρών» στις γενικές συνελεύσεις δίνοντας ζωντάνια ξανά στις συλλογικές διαδικασίες της σχολής. Στη Νομική ανέκαθεν οι συνελεύσεις πριν από το Πολυτεχνείο ήταν μαζικές και έπαιρναν αποφάσεις ανεξαρτήτως των συνθηκών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι βγήκε μόλις μία γενική συνέλευση στη σχολή και αυτή ήταν η αντίστοιχη του Πολυτεχνείου. Αυτό δείχνει ότι η συλλογική αγωνιστική μνήμη μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και παρά τα μπρος και τα πίσω του κινήματος, το μήνυμα της εξέγερσης του ’73 παραμένει ζωντανό.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Πάτρα
Με αποφάσεις 11 φοιτητικών συλλόγων από τους συνολικά 21 πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου με τριήμερη κατάληψη του Παραρτήματος, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας. Στο πλαίσιο δράσεων του τριημέρου μπήκαν κινητοποιήσεις για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, τους πλειστηριασμούς και τη συλλογή τροφίμων για τους πρόσφυγες, οι οποίες ήταν αρκετά μαζικές. Η κατάληψη του Παραρτήματος ξεκίνησε την Τρίτη 15/11 και ολοκληρώθηκε με πορεία την Πέμπτη 17/11. Στην κατάληψη είχε παρουσία το μεγαλύτερο κομμάτι της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου.

Φιλοσοφική
Αν και με νίκη των σεχταριστικών δυνάμεων του ΜΑΣ στη γενική συνέλευση στις 14/11 με διαφορά μόλις μίας ψήφου από το ενωτικό αγωνιστικό πλαίσιο, ο φοιτητικός σύλλογος της Φιλοσοφικής αφήνει πίσω του την πολιτική αδράνεια της προηγούμενης χρονιάς και επανανοηματοδοτει δυναμικά και μαζικά τις συλλογικές διαδικασίες. Στοιχείο που ανοίγει δρόμους για ουσιώδη και συνεχή παρέμβαση στο πανεπιστήμιο και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ενιαιομετωπικές προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Φιλοσοφική με βασικό στόχο τη συνολική απάντηση απέναντι στις πολιτικές λιτότητας που διαλύουν τις σχολές. Ιδιαίτερα σημαντική μπορούμε να αξιολογήσουμε πολιτικά την απόπειρα από τις δυνάμεις των ΑΡΕΝ και ΕΑΑΚ να διαμορφώσουν ξανά ανοιχτό αγωνιστικό πλαίσιο με τη συμμετοχή ανένταχτων φοιτητών/τριών πριν από τη γενική συνέλευση, γεγονός που εμπλέκει κόσμο και αφήνει την υπόσχεση για αγωνιστική απόφαση στην επόμενη γενική συνέλευση.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία