Νέα από τις σχολές

Αθήνα-Νομική:
Η κοσμήτορας της σχολής Διονυσία Καλλινίκου εξακολουθεί να αρνείται να συνομιλήσει με τους φοιτητές, οι οποίοι αποφάσισαν να κάνουν μια σειρά από κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο γραφείο της. Τόσο μετά το lock out της σχολής για να μην πραγματοποιηθούν πολιτικές εκδηλώσεις όσο και μετά τη μετατροπή της σχολής σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο λόγω της μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, η μόνη υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή αρνείται πεισματικά να δώσει απαντήσεις στο φοιτητικό σώμα που με αποφάσεις του ΔΣ του έχει επανειλημμένως ζητήσει εξηγήσεις από τη διοίκηση της σχολής. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, η εξεταστική θα αργήσει να ξεκινήσει λόγω των επαναλαμβανόμενων και αυταρχικών lock out της διοίκησης και όχι λόγω των φοιτητικών καταλήψεων, όπως διαμηνύεται.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Πάτρα-Μηχανολόγοι Μηχανικοί:
• Για άλλη μία φορά, το Υπουργείο Παιδείας δεν έδωσε σαφή απάντηση για το αν αυτή η εξεταστική θα είναι διπλή για τους φοιτητές επί πτυχίω, δηλαδή αν μπορούν να δώσουν και μαθήματα πέραν του χειμερινού εξαμήνου και του εαρινού. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, με αποφάσεις απ’ τους συλλόγους τους, με μαζική παράσταση που έγινε στην τελευταία Σύγκλητο 17/1 και με πίεση στο κάθε τμήμα ξεχωριστά, κατάφεραν να παρθεί απόφαση για τη διενέργεια διπλής εξεταστικής για τους επί πτυχίω, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των εξετάσεων. 
• Πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι πήραν απόφαση καταδίκης του τραμπουκισμού της Χρυσής Αυγής στο σχολείο στο Πέραμα. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ψήφισε λευκό, με τη δικαιολογία ότι το ΔΣ του συλλόγου δεν είναι αρμόδιο να παίρνει τέτοιες αποφάσεις.

Σύρος: Μηχανικοί σχεδίασης βιομηχανικών προϊόντων
Στα πλαίσια της αντιρατσιστικής δράσης της Κίνησης «Απελάστε το ρατσισμό» Σύρου, οργανώνεται εκδήλωση παρουσίασης του ημερολογίου του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών. Ειδικά λόγω του ότι το προηγούμενο διάστημα οι φασίστες προσπαθούσαν να επανεμφανιστούν (και γι’ αυτό «εξαφανίζονταν» αντιφασιστικές  αφίσες), είναι ακόμα πιο αναγκαίο μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις να δημιουργούνται και τα κατάλληλα αντανακλαστικά απέναντί τους.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία