Νέα από τις σχολές

Νομική Αθήνας:
Για άλλη μια φορά στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου η ΠΚΣ προσπάθησε να «κόψει» κείμενο για τις κινητοποιήσεις για την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη. Η αιτιολογία ήταν ότι αυτές οι κινητοποιήσεις δεν βοηθούν στο προχώρημα του αγώνα των γυναικών και ότι αποπροσανατολίζουν το κίνημα. Το κείμενο όμως τελικά υπογράφτηκε απ’ όλες τις δυνάμεις της φοιτητικής Αριστεράς κι έτσι ο ΦΣ Νομικής μέσα από το ΔΣ του στηρίζει τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί από πλήθος οργανώσεων για τις 8 Μάρτη.
Ο ΦΣ Νομικής με απόφαση του ΔΣ του θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας σε μια εκδήλωση όπου οι προσκεκλημένοι του πάνελ αντικατοπτρίζουν τις εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις που έχουν επιχειρηθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση την τελευταία δεκαετία. Γαβρόγλου, Φίλης, Διαμαντοπούλου, Φορτσάκης, Ρεπούση, Αθανασιάδης και Λιάκος κάθονται στο ίδιο τραπέζι με αφορμή την έκδοση «Από Παιδείας άρξασθαι. Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία» στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Πλήθος φοιτητικών συλλόγων έχει πάρει αποφάσεις προκειμένου να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία μόνο απαρατήρητη δεν περνάει.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Πάτρα 
Μηχανολόγοι Μηχανικοί

-Χωρίς ζεστό νερό, χωρίς θέρμανση: Οι φοιτητές στις εστίες έχουν βρεθεί να αγωνίζονται για τα στοιχειώδη για ακόμη μια φορά. Λίγες ημέρες πριν εξασφάλισαν τη σίτισή τους μέσω κινητοποιήσεων για «βρώσιμο» φαγητό, καθώς είχε διακοπεί η προμήθεια ελαιολάδου, λαχανικών, ζυμαρικών και σαλτσών. Με την υλοποίηση του αιτήματος αυτού, διακόπτεται η θέρμανση των δωματίων τους, το ζεστό νερό, ακόμη και η ηλεκτροδότηση σε ώρες αιχμής. Τα παραπάνω προβλήματα έρχονται να συνθέσουν μια εξαιρετικά δυσχερή καθημερινότητα για τους συμφοιτητές μας. Παρ’ όλα αυτά, εκλαμβάνεται ως μια ευκαιρία να αποδειχτεί πως η συλλογική δράση και η κινητοποίηση απέναντι στην υποχρηματοδότηση της ΦΕΠ και του πανεπιστήμιου θα συσπειρώσει και θα ενδυναμώσει τη δυναμική και τη διεκδικητικότητα του συλλόγου και του ίδιου του κινήματος. Με τη στήριξη των κινητοποιήσεων, των δράσεων του συλλόγου της ΦΕΠ και το άνοιγμα του ζητήματος στο σύλλογο των Μηχανολόγων Μηχανικών θα καταφέρουμε την υλοποίηση των αιτημάτων μας ξανά.
-Ο υφυπουργός Παιδείας ήρθε στα μέρη μας: Ο υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε τη Πάτρα και έγινε έκδηλη η αναγκαιότητα να τον συναντήσουμε για να συζητήσουμε σχετικά με την υποχρηματοδότηση του πανεπιστημιακού ιδρύματος. Η προσπάθεια αυτή εντέλει δεν ευδοκίμησε, αφού ο υφυπουργός φυγαδεύτηκε...
-Αθωώθηκαν οι αγωνιστές στη δίκη των Χανίων: Ως φοιτητικός σύλλογος καταγγείλαμε την επίθεση των ΜΑΤ στις 25 Μαρτίου 2012, την αναίτια σύλληψη των τριών διαδηλωτών (ενός φοιτητή, ενός μεταπτυχιακού και ενός μέλους της ΕΛΜΕ Χανίων) και την απόφαση να οδηγηθούν σε δίκες με ψευδείς κατηγορίες. Γίνεται ολοφάνερη η προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής μας δράσης και κατά συνέπεια η φίμωσή μας, των εργατών, των μεταναστών, των γυναικών. Η έκβαση της δίκης ήταν θετική, καθώς αθωώθηκαν στη δίκη στο εφετείο Χανίων την 1η Μαρτίου.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία