Νέα από τις σχολές

Σχολές Πάτρας:
Το τριήμερο του Πολυτεχνείου στήριξαν 11 Γενικές Συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων. Εντός του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν συντονιστικά των συλλόγων, όπως του συλλόγου της Αρχιτεκτονικής, όπου φτιάχτηκε μία πρωτοβουλία για το πρόγραμμα σπουδών. Ακόμα, οι πολυτεχνικές σχολές πραγματοποίησαν συντονιστικό με αφορμή τις αλλαγές στα επαγγελματικά δικαιώματα με το νομοσχέδιο του Σπίρτζη ενώ τέλος, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων με θέμα «Τα Πολυτεχνεία της εποχής μας και οι προκλήσεις για το σύγχρονο φοιτητικό και ευρύτερο λαϊκό κίνημα».
Την Κυριακή 12/11 πραγματοποιήθηκε αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο φοιτητικών συλλόγων μαζί με οργανώσεις της Αριστεράς και της αναρχίας που ξεκίνησε από το χωριό της Λακκόπετρας και έφτασε μέχρι την βάση του Αράξου όπου πρόκειται να μεταφερθούν πυρηνικά. Το συλλαλητήριο ήταν αρκετά μαζικό ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ μπλόκαραν την είσοδο στην βάση του Αράξου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Πάντειος
Στις 14 Νοέμβρη η πρύτανης του Παντείου κάλεσε αντιπροσώπους από όλες τις παρατάξεις για να τους ανακοινώσει την εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου, στο ζήτημα της συνδιοίκησης. Ανακοίνωσε πως θα γίνουν εκλογές αντιπροσώπων με ενιαίο ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη του ενός (!) αντιπροσώπου των φοιτητών που θα συμμετείχε στη Σύγκλητο. Την έντονη αντίδρασή τους δήλωσαν τα σχήματα της ΑΡΕΝ και των ΕΑΑΚ, ενώ η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ διαφώνησαν προσχηματικά επειδή έχουν την εκτίμηση πως η παρούσα φάση του Συλλόγου τους συμφέρει πολιτικά. Η άρνηση των καθεστωτικών δυνάμεων στις σχολές είναι τουλάχιστον υποκριτική, καθώς στην πραγματικότητα στηρίζουν την αποπολιτικοποίηση που προάγει το νομοσχέδιο. Οι δυνάμεις της Αριστεράς (ΑΡΕΝ, ΕΑΑΚ) δήλωσαν την ολική άρνησή τους σε μεθόδους που μετατρέπουν τον φοιτητικό σύλλογο σε 15μελες σχολείου και πρότειναν στην πρύτανη να καλέσει Σύγκλητο στην οποία θα παρθεί απόφαση ενάντια στην εφαρμογή αυτού του μέτρου.
Στις όποιες προσπάθειες να εφαρμοστεί ο νόμος Γαβρόγλου θα βρίσκουν απέναντι τους, τους/ις φοιτητές/φοιτήτριες και την επαναστατική Αριστερά.

Νομική Αθήνας
Με εξαίρεση ένα συγκεκριμένο τμήμα των ΕΑΑΚ και της ΚΝΕ συνολικά που επιμένουν στο δρόμο του σεχταρισμού και της απομόνωσης, οι υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις του ΦΣ της Νομικής πραγματοποίησαν κοινή συνέλευση επιδιώκοντας τη βαθύτερη συνεργασία και το ξεβάλτωμα των μετωπικών διεργασιών που έχουν μείνει πίσω. Συγκεκριμένα οι δυνάμεις της ΑΡΕΝ, της ΡΑΠαΝ ΣΑΦΝ (εαακ) και του ΑΡΔΙΝ, αποφάσισαν να έχουν μια κοινή γραμμή στη Γενική Συνέλευση του Τμήματος, όσον αφορά την ικανοποίηση κάποιων αμιγώς φοιτητικών αιτημάτων (έγκαιρη ανακοίνωση προγράμματος εξεταστικής, ενδεικτικές απαντήσεις στις εξετάσεις, διακοπή μαθημάτων κατά τη διάρκεια των Γενικών Συνελεύσεων του Συλλόγου) αλλά και την πιο συγκροτημένη κοινή παρέμβαση συνολικά. Συγκεκριμένα σχεδιάζεται να γίνει μια μεγάλη κοινή πολιτική εκδήλωση όλων των παραπάνω δυνάμεων στο Σύλλογο, καθώς και να συστηματοποιηθεί η παρέμβαση με κοινά υλικά. Γίνεται πλέον αντιληπτό και στους πιο δύσπιστους ότι μόνο μετωπικά η φοιτητική Αριστερά μπορεί να αντιμετωπίσει την επίθεση του συστήματος.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία