Νέα από τις σχολές

Νέα από τις σχολές

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Σχολές Πάτρας
Την Πέμπτη 22/3 οι φοιτητικοί σύλλογοι διαδήλωσαν στην Πάτρα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που είχαν κέντρο και προετοίμαζαν το  πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 30/3 στα Προπύλαια. Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Πάτρας έδωσαν δυναμικό παρόν στην πανελλαδική κινητοποίηση, μαζί με σχολές της Αθήνας και εκπαιδευτικούς αναπληρωτές.
Η Αριστερή Ενότητα Πάτρας διοργάνωσε εκδήλωση την Πέμπτη 22/3 με τίτλο «Η όξυνση των εθνικισμών και η απειλή του πολέμου». Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η άνοδος της ακροδεξιάς διεθνώς και η επανεμφάνισή της το τελευταίο διάστημα με εμπρηστικές επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους, καθώς και το ενδεχόμενο ενός εκτεταμένου πολεμικού επεισοδίου. Η συζήτηση επεκτάθηκε στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να είμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες, που βρίσκονται στο λιμάνι της Πάτρας και διαμένουν σε πολύ άσχημες συνθήκες.
ΤΕΙ Αθήνας
Μετέωροι μένουν οι φοιτητές/τριες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ΠΔΑ, καθώς με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου δεν έχει υπάρξει νέο πρόγραμμα σπουδών, με αποτέλεσμα οι φοιτητές/τριες να μη γνωρίζουν αν ισχύουν τα μαθήματα που διδάσκονται και αν θα υπάρχουν ή θα αντιστοιχηθούν με άλλα. όταν δημιουργηθεί το νέο πρόγραμμα. Επίσης όσοι/ες έχουν ξεπεράσει τα ν+2 έτη υποχρεούνται να ολοκληρώσουν μόνο το παλιό πρόγραμμα, λαμβάνοντας πτυχίο ΤΕΙ, ενώ οι απόφοιτοι που επιθυμούν πτυχίο ΑΕΙ θα υποβληθούν σε ειδικές κατατακτήριες εξετάσεις, οι οποίες δεν έχουν αποφασιστεί μέχρι στιγμής. Μετά το Πάσχα οι φοιτητικοί σύλλογοι θα πρέπει να επανενεργοποιηθούν και να δώσουν μάχη απέναντι σε αυτό το πανεπιστήμιο που διαλύει το δικαίωμά μας στη δημόσια και δωρεάν παιδεία και επιτίθεται στα επαγγελματικά μας δικαιώματα. Γι’ αυτό θα πρέπει να συνδεθούμε με τον αγώνα των εκπαιδευτικών, καθώς και με τους επιμέρους αγώνες στις υπόλοιπες σχολές.
Νομική Αθήνας
Αθώος κρίθηκε από το μονομελές πλημμελειοδικείο Αθηνών ο πρώην φοιτητής Νομικής και συνδικαλιστής του σχήματος ΡΑΠαΝ ΣΑΦΝ (ΕΑΑΚ), Χρήστος Ξαγοράρης, που διωκόταν μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη για τη συνδικαλιστική του δράση κατά την περίοδο Φορτσάκη. Πρόκειται για την περίοδο που η σχολή της Νομικής Αθήνας αποτελούσε έναν απέραντο σκουπιδότοπο υπό την πλήρη ευθύνη και αδιαφορία της πρυτανικής αρχής. Οι φοιτητές σαν μορφή ακτιβισμού άδειασαν μια σακούλα με σκουπίδια στα γραφεία της διοίκησης του πανεπιστημίου και αυτός ήταν ο λόγος δίωξης του συγκεκριμένου φοιτητή. Η δίωξη αυτή εντασσόταν σε έναν κύκλο διώξεων εκείνης της περιόδου με πρωτοβουλία του τέως πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη, που αφορούσε και διοικητικούς υπαλλήλους, αλλά και μέλος της ΔΕΠ. Τελικώς όλοι κρίθηκαν αθώοι.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία