Νέα από τις σχολές

Σχολές Πάτρας:
Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Πάτρας μαζί με φορείς και σωματεία διοργάνωσαν δύο αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια την Τρίτη 17/4, καθώς και την Πέμπτη 26/4. Οι φοιτητές έδωσαν μαζικό παρόν στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις, δείχνοντας την έντονη ανησυχία τους μετά και απ’ τα τελευταία γεγονότα στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής.
Τον τελευταίο καιρό στις σχολές του Πανεπιστημίου της Πάτρας και συγκεκριμένα στη Σύγκλητο, συζητιέται το ενδεχόμενο επιβολής διδάκτρων σε μεταπτυχιακά προγράμματα σε μια σειρά από σχολές. Την Παρασκευή 20/4 είχε προγραμματιστεί Σύγκλητος, ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, κάτι το οποίο δεν έγινε χάρη στη μαζική παράσταση που πραγματοποίησαν οι φοιτητικοί σύλλογοι. Παρ’ όλα αυτά είναι ένα ζήτημα που θα ανοιχτεί σε επόμενες συνεδριάσεις.
Η Αριστερή Ενότητα Πάτρας (ΑΡΕΝ) και το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας κάνουν ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις αριστερές δυνάμεις και τους ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες στη συνδιοργάνωση «ανοιχτής εκδήλωσης-συζήτησης με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την επίθεση που δεχόμαστε στο Πανεπιστήμιο, καθώς και να σχεδιάσουμε από κοινού την αντεπίθεσή μας».

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

ΤΕΙ Αθήνας
Φέτος οι εκλογές στα ΤΕΙ θα πραγματοποιηθούν μετά από έναν πολύμηνο αγώνα ενάντια στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής από αριστερά σχήματα και ανένταχτους/ες. Αυτό θα πρέπει να αποτυπωθεί και στην κάλπη, ανοίγοντας δυνατότητες και για την επόμενη χρονιά. Στο ΦΣ της ΣΕΥΠ, η ΑΡΕΝ και η ΑΡΡΣΥΠ (σχήμα των ΕΑΑΚ) μετά από μία χρονιά με κοινές διαδικασίες και κοινή παρέμβαση στο σύλλογο, θεωρήθηκε ως αναγκαίο, αλλά και κομβικό για την περίοδο, το κατέβασμα ως Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία.
Το κατέβασμα αυτό έρχεται ως επιστέγασμα μιας δυναμικής προσπάθειας και αφήνει εγγυήσεις για το μέλλον. Αυτό θεωρούμε ότι είναι και το πιο σημαντικό. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να δουλέψουμε και στη ΣΓΤΚΣ προκειμένου οι εκλογές να είναι η αφετηρία, ώστε τα σχήματα ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ, γραφίδα ΕΑΑΚ από την επόμενη μέρα των εκλογών να αποτυπώσουν αυτή τη συνεργασία και μέσα στο σύλλογο.

ΑΡΕΝ Αθήνας
Για 6η συνεχόμενη χρονιά τα σχήματα της Αριστερής Ενότητας διοργανώνουν το φεστιβάλ τους στο Πάρκο του Θησείου στις 11-12/5. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει πολιτικές συζητήσεις, workshops, εκθέσεις φωτογραφίας και μουσικές συναυλίες. Το κεντρικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ είναι «Η ελευθερία μας δεν υπακούει στους κανόνες σας» και η κεντρική εκδήλωση συζήτηση θα γίνει το Σάββατο στις 18:30, με θέμα την εξέγερση του Μάη του ’68 και τη σημασία της σήμερα. Το φεστιβάλ αποτελεί μια αυτοοργανωμένη και αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια και γι’ αυτό χρειάζεται τη στήριξη του κόσμου, προκειμένου να έχει επιτυχία. Πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες θα δώσουν το «παρόν», όπως οι Άγνωστος Χειμώνας, Fer De Lance και Mc Yinka. Το ζήτημα όμως είναι, εκτός από τις συναυλίες, να έχουν επιτυχία και οι πολιτικές συζητήσεις του φεστιβάλ, που θα αφορούν τις πολιτικές λιτότητας, τις ρατσιστικές επιθέσεις, τον κίνδυνο πολέμου και τον καθημερινό σεξισμό. 11-12/5 η ΑΡΕΝ μας περιμένει στο Πάρκο Θησείου.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία