Νέα από τις σχολές

Νέα από τις σχολές

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Σχολές Πάτρας
Στην Αρχιτεκτονική Πάτρας, ο πρόεδρος της σχολής ανακοίνωσε στους φοιτητές ένα «σχέδιο» για να σωθεί το τμήμα από τα οικονομικά προβλήματα, προτείνοντας την ίδρυση παραρτήματος στην Αθήνα στο οποίο οι φοιτητές θα μπορούν να επιλέξουν να μεταβούν εκεί, με προσωπικό κόστος 150 ευρώ/μηνά, τουτέστιν δίδακτρα 1800 ευρώ τον χρόνο. Ο φοιτητικός Σύλλογος της Αρχιτεκτονικής μέσα από την Γενική του Συνέλευση, πραγματοποίησε κινητοποίηση στην πρύτανη, ενώ θα προχωρήσει και σε άλλες με στόχο να λάβει σαφή τοποθέτηση από το Υπουργείο που θα βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για δίδακτρα στα προπτυχιακά προγράμματα.
Ο Σύλλογος των Πολιτικών Μηχανικών έπειτα από μήνες όπου συζητιέται στο τμήμα η κατάργηση της διπλής εξεταστικής στους επί πτυχίω φοιτητές , πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 10/5 και πήρε απόφαση για κατάληψη της σχολής μέσα από μία πολύ μαζική διαδικασία. Θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις με ενδεχόμενη συγκέντρωση - συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας μέσα στην επόμενη βδομάδα. 
Πάντειος
Την Τετάρτη 9/5 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ήταν προγραμματισμένη Σύγκλητος (της οποίας η ημερήσια διάταξη δεν είχε γνωστοποιηθεί στον Φοιτητικό Σύλλογο) με θέμα την επιβολή διδάκτρων σε μεταπτυχιακό του Τμήματος Κοινωνιολογίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το Πάντειο είναι ένα από τα λίγα πανεπιστήμια που δεν έχουν επιβάλλει –μέχρι τώρα- δίδακτρα σε κανένα μεταπτυχιακό και αυτό έχει κατακτηθεί με αγώνες. Έτσι και εκείνη τη μέρα, φοιτητές και φοιτήτριες, με κάλεσμα της Ενωτικής Αριστερής Πρωτοβουλίας (συνεργασία ΑΝΑ.Σ.Α-ΕΑΑΚ και Αντί της Σιωπής-ΑΡ.ΕΝ.) , βρέθηκαν εκεί για να εμποδίσουν την επιβολή διδάκτρων και να διασφαλίσουν ότι τα μεταπτυχιακά θα παραμείνουν δωρεάν. Οι καθηγητές και η πρύτανης αρνήθηκαν να πάρουν σαφή θέση ενάντια στα επί πληρωμή μεταπτυχιακά, όμως η Σύγκλητος διαλύθηκε χωρίς να πάρει απόφαση για την έγκριση του εν λόγω μεταπτυχιακού μετά από τις πιέσεις των παριστάμενων φοιτητών/φοιτητριών.
ΤΕΙ Αθήνας
Μέσα σε φόντο αβεβαιότητας και πολλών ερωτημάτων θα διεξαχθούν οι φετινές εκλογές, όπου οι Φ.Σ. είναι υπό διαμόρφωση, τα προγράμματα σπουδών είναι στον αέρα, οι πρακτικές θα γίνουν σε πολλά τμήματα τρίμηνες και αμισθί ενώ παράλληλα γίνονται δηλώσεις για διετή προγράμματα σπουδών που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Απέναντι σ όλα αυτά οι δυνάμεις της ΑΡΕΝ, των ΕΑΑΚ και του ΑΡΔΙΝ μαζί με ανένταχτους-ες το προηγούμενο διάστημα είχαν δώσει έναν μεγάλο αγώνα που οδήγησε με τον καλύτερο τρόπο στο κοινό εκλογικό κατέβασμα. Είναι στοίχημα τόσο στις φετινές φοιτητικές εκλογές, όσο και μετά από αυτές, να βαθύνει η πολιτική σχέση μεταξύ των παραπάνω δυνάμεων προκειμένου να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική η μετωπική πολιτική. Η αρχή γίνεται στις εκλογές στις 16 Μάη.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία