Νέα από τις σχολές

Νέα από τις σχολές

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

ΤΕΙ Αθήνας
Και ενώ τα προβλήματα στο ΠΑ.Δ.Α καλά κρατούν, για άλλη μια φορά δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε τη στάση τόσο της ΔΑΠ όσο και της ΠΑΣΠ, οι οποίες θεωρούν αστείο και ανούσιο να διεξαχθούν ΓΣ, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα του τύπου «πρέπει να δώσουμε χρόνο στο νέο εγχείρημα, πρέπει να προετοιμάσουμε τον κόσμο» (αλλά δεν μας λένε για τι ακριβώς) και παράλληλα προχωράνε σε μικρές δράσεις, π.χ. σε συμβολική κατάληψη στη διοίκηση. Είναι φανερό ότι δεν τους ενδιαφέρουν ούτε οι φοιτητές, ούτε τα προβλήματά μας, αλλά θέλουν μόνο να προβούν σε κινήσεις εντυπωσιασμού και να αφήσουν όλα τα δεινά, που φέρνει το ΠΑ.ΔΑ, να υλοποιηθούν. Από την άλλη, δεν μπορούμε να μην απορήσουμε και με τις δυνάμεις  της ΠΚΣ, που ενώ έχουν τη δυνατότητα να κινητοποιήσουν κόσμο, φαίνεται να μην έχουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση. Μάλλον αντιλαμβάνονται ότι και η γραμμή τους, μετά από τις περσινές συνελεύσεις, δεν μπορεί να πείσει. Απέναντι σ’ όλες αυτές τις δυσκολίες, τα σχήματα της Αριστεράς έχουν να αντιμετωπίσουν και μια έντονη εντατικοποίηση. Για πρώτη χρονιά, βλέπουμε τους φοιτητές να μην έχουν τον ελάχιστο χρόνο να καθίσουν στον κεντρικό διάδρομο, αλλά να τρέχουν συνεχεία για εργασίες. Όλα αυτά δημιουργούν ένα εύφορο σκηνικό να παρέμβουμε από κοινού στους συλλόγους μας και να μην αφήσουμε αυτή την κατάσταση να γίνει κανονικότητα.
Νομική Αθήνας
Ο ΦΣ της Νομικής στην Αθήνα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Ένας από τους άλλοτε πιο ενεργούς συλλόγους της Αθήνας πλέον αδυνατεί να βγάλει μια συνέλευση. Για ακόμη μία φορά η πλειοψηφία των αριστερών δυνάμεων της σχολής προσπάθησε να βρει ένα κοινό βηματισμό ενόψει της Γενικής Συνέλευσης για την 6η Δεκέμβρη. Το κοινό πλαίσιο των ΑΡΕΝ-ΡΑΠαΝ ΣΑΦΝ (ΕΑΑΚ)-ΑΡΔΙΝ αφορούσε το μήνυμα της εξέγερσης του 2008, τις αντιφατικές αποφάσεις και το ρόλο της δικαιοσύνης σήμερα, το σχέδιο της ΝΔ και της ΔΑΠ για την κατάργηση του ασύλου και τις εθνικιστικές καταλήψεις στα σχολεία. Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και απαιτεί συστράτευση δυνάμεων σε κοινωνικούς χώρους, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση του κινήματος. Μια αγωνιστική απόφαση στο φοιτητικό Σύλλογο της Νομικής μόνο μέσα από τη μετωπική δράση και τη σύνδεση με τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών μπορεί να επιτευχθεί.
Σχολές Πάτρας
Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, προκλήθηκε ένταση στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, η πορεία ξεκίνησε ενιαία, με τα μπλοκ Φοιτητικών Συλλόγων και αριστερών και αναρχικών συλλογικοτήτων να συμπορεύονται με τα μπλοκ των σωματείων. Σε κάποιο σημείο της κατά τα λοιπά ομαλής πορείας, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ επιχείρησαν να απομονώσουν από την πορεία δύο αναρχικές συλλογικότητες, με απώτερο σκοπό να τις εκδιώξουν, παρότι δεν είχε υπάρξει κάποια αντέγκληση. Η ενέργεια αυτή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και να δημιουργηθούν επεισόδια, κατά τα οποία τραυματίστηκαν δυο συμμετέχουσες από τα μπλοκ των αναρχικών συλλογικοτήτων, αλλά και της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό. Στην παρούσα συγκυρία είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι ο εχθρός βρίσκεται πίσω από τα ΜΑΤ και όχι μέσα στο ίδιο το απεργιακό κίνημα. Η ΚΝΕ έχει επανειλημμένως στοχοποιήσει λανθασμένα κάποια άτομα του κινήματος, στην προσπάθειά της να περιφρουρήσει το μπλοκ της. Οι συνέπειες αυτών των τακτικών είναι τραγικές.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία