Νέα εποχή για την «Εργατική Αριστερά» - Συνδιάσκεψη ενοποίησης ΔΕΑ-«Κόκκινο»

Φωτογραφία

Η κρισιμότητα και οι απαιτήσεις της πολιτικής περιόδου, μπροστά στο μέγεθος της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, δεν θα μπορούσαν να μας αφήσουν ανεπηρέαστους.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Το φύλλο της «Εργατικής Αριστεράς» που κρατάτε στα χέρια σας είναι το τελευταίο σε αυτήν τη μορφή. 
Από την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη και κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα, η «Εργατική Αριστερά» θα κυκλοφορεί στα περίπτερα με νέο σχεδιασμό, περισσότερες σελίδες, περισσότερο χρώμα και πιο πλούσια ύλη. Με θέματα για την πολιτική, τις διεθνείς εξελίξεις, νέα από τους εργατικούς χώρους, το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κίνημα, τη νεολαία, ζητήματα θεωρίας, ιστορίας και πολιτισμού, καινούργιες στήλες και σκίτσα από καλούς, αριστερούς σκιτσογράφους. 
Το μόνο που δεν θα αλλάξουμε φυσικά είναι θέση και άποψη. Χωρίς ίχνος «αντικειμενικότητας», θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με γνώμονα την ανάδειξη και την υπεράσπιση των εργατικών αγώνων, των κοινωνικών κινημάτων, των ιδεών και των συμφερόντων των «από κάτω». Επιμένοντας σταθερά στο μέτωπο ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό. Με πίστη στη νικηφόρα δυναμική του κινήματος και της Αριστεράς, που παλεύει σε κάθε μεριά του πλανήτη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και του πολέμου. 
Ιδιαίτερα μπροστά στο ενδεχόμενο ανάδειξης μιας κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ελλάδα, οι παραπάνω απαιτήσεις γίνονται ακόμα πιο επείγουσες. Γι’ αυτό και θα επιμείνουμε στον ειλικρινή και συντροφικό διάλογο, για την αποτελεσματική τακτική και τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων τμημάτων της Αριστεράς, που θα γκρεμίσει το μνημονιακό καθεστώς της λιτότητας και του αυταρχισμού, ανοίγοντας το δρόμο για μεγάλης κλίμακας ριζοσπαστικές αλλαγές στην κατεύθυνση του σοσιαλισμού. 
Με ισχυρή την πεποίθηση ότι ακόμα και στην εποχή του Διαδικτύου μια αριστερή εφημερίδα άποψης αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο εργαλείο ενημέρωσης και γνώσης, πολιτικής παρέμβασης και γενίκευσης των χρήσιμων πολιτικών συμπερασμάτων. Όπλο στις κρίσιμες μάχες και τις μεγάλες ευκαιρίες που θα έχουμε μπροστά μας, άμεσα. 
Η αναβάθμιση της «Εργατικής Αριστεράς» συνδέεται και με μια σημαντική για εμάς πολιτική διεργασία, που θα ολοκληρωθεί στα μέσα Δεκέμβρη. Το τριήμερο 19-20-21 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η ενοποιητική Συνδιάσκεψη της ΔΕΑ και του Κόκκινου. Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση μεταξύ των τμημάτων της αντικαπιταλιστικής-ριζοσπαστικής Αριστεράς, ώστε να ανταποκριθούμε πληρέστερα στα ιστορικά καθήκοντα που ανοίγονται μπροστά μας, προχωράμε σε μια πρωτοβουλία ενάντια στο ρεύμα των διασπάσεων στο χώρο της Αριστεράς. 
Με στόχο μια οργάνωση της επαναστατικής Αριστεράς, αντισεχταριστική, με προτεραιότητα στην τακτική της ενότητας στη δράση της Αριστεράς, τόσο στο κίνημα όσο και στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Μια οργάνωση που θα επιμένει στη ριζοσπαστική πολιτική και τις αριστερές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εκπληρωθούν οι προσδοκίες των εργαζομένων και της νεολαίας που ελπίζουν σε αυτόν. Μια οργάνωση που θα συμβάλει στη λογική του μεταβατικού προγράμματος, ενός προγράμματος το οποίο θα λογοδοτεί στο «ρεαλισμό» των αναγκών της κοινωνίας. Που θα επιμένει στο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης της Αριστεράς, που μπορεί να πυροδοτήσει διαδικασίες «ντόμινο» στην υπόλοιπη Ευρώπη. 
Μια οργάνωση στηριγμένη στις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος, ενάντια στην κεντροαριστερή στρατηγική αλλά και ενάντια στο σταλινισμό, χρήσιμη στους αγώνες της εργατικής τάξης, σταθερά προσανατολισμένη στο διεθνισμό και τη σοσιαλιστική ανατροπή, εναρκτήρια πράξη για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και πραγματικής δημοκρατίας. 
Στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης, την Παρασκευή 19/12, οργανώνεται στην ΑΣΟΕΕ (αίθουσα Αντωνιάδου), στις 6.30 μ.μ., ανοιχτή πολιτική συζήτηση με τίτλο «Κρίση, κινήματα αντίστασης και Αριστερά» και προσκεκλημένους από διεθνείς οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς (Izquierda Anticapitalista-Ισπανία, Sinistra Anticapitalista-Ιταλία, NPA-Γαλλία, ΜPS-Ελβετία, ISO-ΗΠΑ), με ομιλητές τους Τερέσα Ροντρίγκεζ, Αλέν Κριβίν, Σαρλ-Αντρέ Ιντρί, Άχμετ Σόκι, Πάνο Κοσμά. Θα υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης.

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία