Νέα παράταξη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Φωτογραφία

Ιδρυτική Συνδιάσκεψη 15-16/3

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η συνδιάσκεψη για την ίδρυση νέας παράταξης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Σινέ Κεραμικός, στις 15 και 16 Μαρτίου. Η συνδιάσκεψη οργανώνεται από επιτροπή πρωτοβουλίας, στην οποία συμμετέχουν συνδικαλιστικά στελέχη που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνται στο Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αλλά και από άλλους ανεξάρτητους συνδικαλιστές, που συμμετέχουν σε διάφορες εργατικές και συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες και συλλογικότητες.

Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να γίνει μία συνέλευση ανά νομό και να συμμετέχουν όλα τα μέλη της νέας παράταξης από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη οι συνελεύσεις θα γίνουν κατά κλάδο εργαζομένων ή ομοειδείς κλάδους. Αυτές οι συνελεύσεις θα γίνουν ως τις 13 Μάρτη και θα εκλέξουν αντιπροσώπους για το ιδρυτικό συνέδριο με μέτρο 1:10. 

Την άμεση συμμετοχή τους στην ιδρυτική συνδιάσκεψη εξασφαλίζουν όλοι οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές σ’ όλα τα όργανα των τριτοβάθμιων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ), των δευτεροβάθμιων (Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα της ΓΣΕΕ και Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ) και των πρωτοβάθμιων  (ΔΣ συλλόγων και σωματείων) συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε άλλες συνδικαλιστικές δομές, καθώς και οι αιρετοί εκπρόσωποι σε υπηρεσιακά συμβούλια των φορέων του δημοσίου.

Στη συνδιάσκεψη συμμετέχουν επίσης οι Συνταξιούχοι που είναι εκλεγμένοι σε ΔΣ συνταξιουχικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και τα μέλη της κεντρικής γραμματείας της κίνησής μας στους συνταξιούχους.

Στη συνδιάσκεψη θα κληθούν επίσης παρατηρητές, για να δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν και συνδικαλιστές που μπορεί να μη συμφωνούν απόλυτα με τις θέσεις του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς ή που μέχρι τώρα συμμετείχαν σε άλλα συνδικαλιστικά σχήματα και υπάρχουν προβλήματα ένταξης στην υπό ίδρυση παράταξη.

Μέλη της νέας παράταξης μπορούν να είναι όσοι δραστηριοποιούνται στη ζωή των συνδικάτων, συμμετείχαν μέχρι σήμερα στις συνδικαλιστικές συλλογικότητες και στα ψηφοδέλτια, τα οποία υποστήριζαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχαιρεσίες των συνδικάτων. Εντάσσονται επίσης εργαζόμενοι με τέτοιες εργασιακές σχέσεις που δεν είχαν την τυπική δυνατότητα συμμετοχής στα οικεία συνδικάτα. Αυτοί οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πάρουν μέρος και στις συνελεύσεις σε κλαδικό και νομαρχιακό επίπεδο και να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των αντιπροσώπων.

Η απεργία της ΑΔΕΔΥ
Η ίδρυση της νέας παράταξης χρειάζεται να είναι ένα γεγονός συνδεδεμένο με τις κινηματικές διαδικασίες του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος το επόμενο διάστημα και ειδικά με την 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιείται στις 13 και 14 Μάρτη. Με πρωτοβουλίες των συνδικαλιστών που υπογράφουν το κάλεσμα για την ίδρυση της νέας παράταξης, ώστε αυτή η απεργία να πάρει διαστάσεις πανεργατικής και να έχει προοπτικές κλιμάκωσης στην πάλη για την ανατροπή των μνημονίων και της κυβέρνησης.

Μια τέτοια δραστηριότητα μπορεί πραγματικά να δώσει ζωντάνια στις συνελεύσεις για την ίδρυση της νέας παράταξης, να δημιουργήσει μαζική συμμετοχή στη νέα παράταξη συνδικαλιστών και δραστήριων στη ζωή των συνδικάτων εργαζομένων, απ’ όλους τους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Να συμβάλει πραγματικά στη δημιουργία ενός νέου ρεύματος στο συνδικαλιστικό κίνημα που μπορεί να οδηγήσει το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα σε μια ουσιαστική αγωνιστική και ταξική στροφή.

Συμβάλλοντας έτσι στο ξεπέρασμα του ξεπεσμένου συνδικαλισμού στα μάτια των εργαζομένων, ο οποίος εκφράζεται αυτή τη στιγμή από τις κυβερνητικές και φιλοεργοδοτικές παρατάξεις, κυρίως της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, βοηθώντας στη μαζικοποίηση των συνδικάτων και την πραγματική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε αυτά.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία