Νέα σφαγή από το στρατό στην Αίγυπτο

Σοκάρουν διεθνώς οι εικόνες από τη βάρβαρη επίθεση του στρατού στους διαδηλωτές, που είχαν κατασκηνώσει έξω από την έδρα της κυβέρνησης.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Οι νεκροί είναι τουλάχιστον 10 και οι τραυματίες εκατοντάδες. Λίγες μέρες μετά το αιματοκύλισμα της εξέγερσης του Νοέμβρη, οι στρατηγοί δείχνουν αποφασισμένοι να συντρίψουν κάθε ριζοσπαστική φωνή αντίστασης, χωρίς να αφήσουν περιθώρια ανασύνταξης. Μαζί με την προσπάθεια τρομοκράτησης των επαναστατών, επιχειρούν να εμφανίσουν μια εικόνα «χάους και αναρχίας» στην Ταχρίρ, να τους στιγματίσουν ως «ταραξίες» στα μάτια της πλειοψηφίας. Η χούντα αισθάνεται πως δεν χρειάζεται πια να κρύβεται.

 

Η παρουσία του στρατού στους δρόμους είναι τέτοια, που εύστοχα οι Επαναστάτες Σοσιαλιστές αποκαλούν τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις «στρατό κατοχής». Καθώς και ο δεύτερος γύρος εκλογών έβγαλε νικητές τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, οι επιθετικές κινήσεις προκάλεσαν σχίσμα στο μέτωπο Στρατιωτικού Συμβουλίου-Αδελφότητας. Το ισλαμικό κόμμα κατήγγειλε το στρατό για τη βία ενάντια στους διαδηλωτές και ισχυρίζεται πως επιχειρεί να υποσκάψει με τις συγκρούσεις την «επερχόμενη κοινοβουλευτική κυβέρνηση»…

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία