Νέα Φιλαδέλφεια: Αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Την ώρα που οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου και Τσίπρα-Καμμένου με νομοθετικές ρυθμίσεις αποχαρακτηρίζουν τα άλση, δίνοντας τη δυνατότητα εκμετάλλευσής τους από ιδιώτες, ο δήμος δίνει μια μάχη ώστε το άλσος να συνεχίσει να αποτελεί έναν πνεύμονα οξυγόνου αλλά και ένα χώρου πρασίνου και αναψυχής μέσα στην Αττική.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Σ τη Νέα Φιλαδέλφεια τα τελευταία χρόνια δίνεται ένας αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος, για την εναντίωση στα συμφέροντα του κεφαλαίου και για την υπεράσπιση της ελεύθερης έκφρασης στην πόλη. Αυτές ήταν και οι βασικές αιχμές της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε από το δήμο στις 15 Μαΐου στην πλατεία Πατριάρχου, όπου πλήθος απλών δημοτών, συλλογικοτήτων της Αριστεράς, εργατικών σωματείων, αλληλέγγυων δημοτικών αρχών, αντιρατσιστικών οργανώσεων και ανθρώπων του πολιτισμού έδωσαν το «παρών».
Το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας αποτελεί έναν πολύ σημαντικό χώρο πρασίνου που χρήζει προστασίας μέσα στην τσιμεντένια γούβα της Αθήνας. Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η οικολογική στάση του σε περιβαλλοντικά ζητήματα είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτός είναι και ο λόγος που είχε αντιταχθεί στην παραχώρηση στρεμμάτων του άλσους για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ πέρα από το οικόπεδο που της ανήκει καθώς και στην προσπάθεια να μη γίνει το άλσος βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα. 
Την ώρα που οι κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου και Τσίπρα-Καμμένου με νομοθετικές ρυθμίσεις αποχαρακτηρίζουν τα άλση, δίνοντας τη δυνατότητα εκμετάλλευσής τους από ιδιώτες, ο δήμος δίνει μια μάχη ώστε το άλσος να συνεχίσει να αποτελεί έναν πνεύμονα οξυγόνου αλλά και ένα χώρου πρασίνου και αναψυχής μέσα στην Αττική. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Δήμος έχει εξασφαλίσει αναχωματώσεις, φυτεύσεις 5.000 δέντρων στα διάκενα του άλσους, δημιουργία φυτώριου και θερμοκηπίου καθώς και εμπλουτισμό της χλωρίδας του άλσους με τέσσερα νέα είδη.
Όλα αυτά την ώρα που ένας «οπαδικός» στρατός, έχει καταλάβει κτίρια και δομές συλλογικοτήτων της πόλης, έχει πολιορκήσει το δημαρχείο, έχει προβεί σε επιθέσεις εις βάρος δημοτικών συμβούλων και έχει συκοφαντήσει μαζί με μερίδα τοπικών και οπαδικών δημοσιογράφων κάθε κίνηση του δήμου. Η μαζικότητα και τα χαρακτηριστικά που είχε η συγκέντρωση της 15ης Μάη δεν επέτρεψαν τη ματαίωση της εκδήλωσης από τους παραπάνω, αλλά αντίθετα έστειλαν ένα μήνυμα υπεράσπισης της ελεύθερης έκφρασης και διασφάλισης της δημοκρατίας σε αυτούς που επιδιώκουν να μετατρέψουν τους δήμους σε τσιφλίκια και τους δημότες σε στρατιωτάκια του κεφαλαίου.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία