Νέος Κόσμος: Δεν χωράει ο φασισμός

Φωτογραφία

Την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη, πάνω από 200 Έλληνες και Σύροι μετανάστες της περιοχής έκαναν μια πολύ μαχητική αντιφασιστική διαδήλωση στο Νέο Κόσμο, ξεκινώντας από τη στάση Μετρό Κασομούλη στις εργατικές πολυκατοικίες της περιοχής και περνώντας από όλους τους κεντρικούς δρόμους της γειτονιάς. Ο λόγος; Τη Δευτέρα 27/8, στις 12 τα μεσάνυχτα, φασίστες με μηχανάκια έριξαν βόμβες μολότοφ και χτύπησαν δύο Σύρους μετανάστες.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Η διαδήλωση όμως απάντησε και στους αστυνομικούς που –σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων– κατά τη διάρκεια της ρατσιστικής επίθεσης έμειναν απαθείς λίγα μέτρα παρακάτω από το περιστατικό και, όταν η Συριακή κοινότητα της περιοχής κατέβηκε μαζικά στο δρόμο σε μισή ώρα και οι φασίστες εξαφανίστηκαν, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους μετανάστες, απαιτώντας να διαλυθούν.

Η πορεία της Κυριακής έγινε με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ελεύθερων Σύρων, Ελλήνων και μεταναστών κατοίκων της περιοχής, της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» και της ΚΕΕΡΦΑ. «Ποτέ Ξανά Φασισμός», «Ούτε στο Νέο Κόσμο ούτε πουθενά», «Δεν είναι κόμμα η Χρυσή Αυγή, είναι συμμορία ναζιστική», «Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία, όχι για στρατόπεδα κα την αστυνομία» ήταν μερικά από τα συνθήματα της διαδήλωσης.

Οι Σύροι μετανάστες του Νέου Κόσμου μαζί με τοπικούς φορείς, κατοίκους και αντιρατσιστικές οργανώσεις έχουμε δώσει και στο παρελθόν απαντήσεις σε φασιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών ήδη από το 2009. Αυτός είναι ο λόγος που οι φασίστες στην περιοχή δεν έχουν καταφέρει να στήσουν ομάδες και σοβαρή επιρροή. Συνεχίζουμε ενωμένοι.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία