Να αντισταθούμε στη λεηλασία των ελεύθερων χώρων

Όχι γήπεδο στο Γουδή - Μητροπολιτικό Πάρκο τώρα

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Κατερίνα Σεργίδου

Μετά τη δηλωμένη πρόθεση του Τσίπρα να χτιστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο πάρκο Γουδή, υπήρξε μεγάλη κινητικότητα από την πλευρά της Επιτροπής Αγώνα για του Γουδή αλλά και συλλογικοτήτων, δήμων και κατοίκων, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση απάντηση στην πρόκληση του πρωθυπουργού-πολεοδόμου. 
Στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη 31 Μαΐου ύστερα από πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων, με θέμα τον προγραμματισμό κοινής αγωνιστικής δράσης για την υπεράσπιση και υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, φάνηκε για άλλη μια φορά η δυνατότητα μαζικής συσπείρωσης γύρω από το θέμα. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Διαδημοτικής Υμηττού, του Περιβαλλοντικού Δικτύου, της Β’ ΕΛΜΕ, του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», του Συλλόγου Κέντρου Αμπελοκήπων, της ΕΜΔΥΔΑΣ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής, του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, της Λαϊκής Συνέλευσης Ν. Φιλαδέλφειας, της Εναλλακτικής Δράσης, της Πρωτοβουλίας Αγώνα Ζωγράφου, η Ελένη Πορτάλιου, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι των Δήμων Αθηναίων, Ζωγράφου και Χολαργού-Παπάγου, μέλη πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς.
Απ’ όλους τονίστηκε η ανάγκη άμεσης κινητοποίησης για την προάσπιση και υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή σύμφωνα με τη μελέτη του ΕΜΠ χωρίς εμπορευματοποίηση, η ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης κάθε ασύμβατης με αυτό δραστηριότητας, η αντίθεση στην κατασκευή γηπέδου στην έκταση που προβλέπεται το Πάρκο Γουδή. Ένα από τα επιχειρήματα που αξίζει να τονιστεί είναι πως το γήπεδο προβλέπεται να γίνει με επιχορήγηση του Δημοσίου και των ΕΣΠΑ, άρα με τα λεφτά των εργαζομένων αυτής της χώρας που βιώνουν καθημερινά τις τραγικές επιπτώσεις από τις πολιτικές του μνημονίου. Έτσι, όχι μόνο θα εργαζόμαστε για ψίχουλα, με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, όχι μόνο τα νοσοκομεία και τα σχολεία θα υπολειτουργούν, όχι μόνο δεν θα έχουμε πάρκα για να ξεκουραζόμαστε και να αναπνέουμε, αλλά με τα δικά μας χρήματα θα χτιστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης. 
Για τη συνέχεια το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων είναι πλούσιο. Στις 11 Ιούνη, η Επιτροπή Αγώνα καλεί σε περίπατο μέσα στο πάρκο, με στόχο την ξενάγηση των κατοίκων στο χώρο. Στις 15 Ιούνη προτείνεται παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με στόχο να ασκηθεί πίεση και να πάρουν θέση υπέρ του πάρκου οι δημοτικές αρχές. Το πιο σημαντικό ραντεβού όμως είναι στις 21 Ιούνη, μέρα διαδήλωσης από το πάρκο Χωροφυλακής προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, έτσι ώστε να ακουστεί η φωνή του κινήματος δυνατά και καθαρά. 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία