Να απαγορευθεί η συμμετοχή Χρυσαυγιτών στα συνδικάτα

Φωτογραφία

Το τελευταίο διάστημα μέλη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσω της συμμετοχής τους σε εκλογικές διαδικασίες σωματείων και κλαδικών συλλόγων.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θοδωρής Πατσατζής

Στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας (ΙΣΑ), όπου παρά τις αντιδράσεις των παρατάξεων της Αριστεράς δόθηκε από την, πρώην πια πλειοψηφούσα, παράταξη της ΝΔ το πράσινο φως για τη συμμετοχή τους στις εκλογές του συλλόγου, την ίδια ώρα μάλιστα που δεν γινόταν δεκτό να ψηφίσει στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης η, ειδικευόμενη παθολόγος στο Μαμάτσειο Γ.Ν Κοζάνης, Solace Akpevwe Godwin, Νιγηριανής καταγωγής, που είναι γραμμένη στον σύλλογο και συμμετέχει κανονικά στις διαδικασίες του.
Στο ψηφοδέλτιο των «Ιατρών του Ελληνισμού» του ΙΣΑ, που ευτυχώς δεν έβγαλε έδρα στις εκλογές, φιγουράριζαν ονόματα όπως αυτό του υμνητή της χούντας Κωνσταντίνου Παρασχάκη, που μεταξύ άλλων έδινε βεβαιώσεις για άδειες οπλοφορίας και αναβολές από τα δικαστήρια στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. 
Την εμφάνισή τους όμως έκαναν και στο συνδικαλιστικό χώρο των δασκάλων. Στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης κατατέθηκε ψηφοδέλτιο για τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) με τον προκλητικό τίτλο «Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών» και με υποψήφιους οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια που στήριζε η Χρυσή Αυγή.
Οι νεοναζί δεν έχουν καμιά θέση μέσα στα σωματεία. Μοναδικός τους στόχος είναι να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους. Η καμπάνια στην υγεία για αίμα μόνο σε Έλληνες απέκρυπτε τα πραγματικά προβλήματα που έχει η δημόσια υγεία λόγω των μνημονίων, όπως είναι το κλείσιμο νοσοκομείων και οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και σε απλά είδη, όπως γάντια και γάζες. 
Αντίστοιχα ήταν τα κατορθώματα των νεοναζί στην παιδεία. Την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικές ώρες χάνονται λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών και τα παιδιά συνωστίζονται σε υπεράριθμες τάξεις και τμήματα, λόγω κλεισιμάτων και συγχωνεύσεων, ενώ και φέτος πολλά σχολεία δεν θα έχουν θέρμανση, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται οι νεοναζί εκπαιδευτικοί είναι να μη δικαιούνται οι μετανάστες να έχουν τα παιδιά τους σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Επίσης έχουν προκαλέσει ακόμη και διώξεις εκπαιδευτικών, με πρόσφατο παράδειγμα τη δίωξη εκπαιδευτικού στην Κεφαλονιά, επειδή κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.
Η αντιμετώπιση αυτών των νεοναζιστικών παρατάξεων δεν μπορεί να γίνει μόνο με συγκεντρώσεις, όταν κατατίθενται τα ψηφοδέλτια. Χρειάζεται να γίνουν αντιφασιστικές καμπάνιες μέσα στα συνδικάτα και τις ομοσπονδίες, όπως αυτή που είχε πάρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφίσα που καλούσε να πεταχτούν οι νεοναζί εκτός των σωματείων. Ειδικά αυτή την περίοδο που η άρχουσα τάξη είναι διατεθειμένη, για να σώσει την κυβέρνηση, να παίξει τα χαρτιά του εθνικισμού και της ισλαμοφοβίας.
Με αφορμή το ιδρυτικό συνέδριο της ΑΔΕΔΥ τον Δεκέμβρη, χρειάζεται οι παρατάξεις της Αριστεράς, το ΜΕΤΑ, το ΠΑΜΕ, οι Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις, η Ταξική Πορεία, να πάρουν άμεσα την πρωτοβουλία, ώστε τα καταστατικά των σωματείων να απαγορεύουν ρητά όχι μόνο την ύπαρξη και τη συμμετοχή στις εκλογές τους νεοναζιστικών, φασιστικών παρατάξεων, αλλά και τη διαγραφή από τους συλλόγους και τα σωματεία όσων αποδεικνύεται ότι είναι μέλη οργανώσεων όπως η Χρυσή Αυγή. Δεν μπορεί να έχουν ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση οι νεοναζί που στόχος τους είναι η διάσπαση της εργατικής τάξης και η απαγόρευση της λειτουργίας των συνδικάτων.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία