Να γίνει η οργή συλλογικός αγώνας

Φωτογραφία

Την Τετάρτη 4 Απρίλη, ένας συνταξιούχος, ο Δημήτρης Χριστούλας, κάτοικος Αμπελοκήπων,  αυτοκτόνησε στην Πλατεία Συντάγματος, αφήνοντας ένα πολιτικό σημείωμα, που υποδείκνυε αυτούς που όπλισαν το χέρι του. Το ίδιο απόγευμα, τα ΜΑΤ περικύκλωσαν την πλατεία Συντάγματος για να εμποδίσουν την αυθόρμητη κινητοποίηση του κόσμου, επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους, μας εμπόδισαν να τιμήσουμε το νεκρό μας.

 

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Την Τετάρτη 4 Απρίλη, ένας συνταξιούχος, ο Δημήτρης Χριστούλας, κάτοικος Αμπελοκήπων,  αυτοκτόνησε στην Πλατεία Συντάγματος, αφήνοντας ένα πολιτικό σημείωμα, που υποδείκνυε αυτούς που όπλισαν το χέρι του. Αυτούς που κλέβουν τους μισθούς και τις συντάξεις μας, αυτούς που «εκμηδενίζουν τη δυνατότητα επιβίωσης μας», αυτούς που αφήνουν τη νέα γενιά «χωρίς μέλλον».  

 

Η αθλιότητά τους όμως δεν έχει τέλος.

 

Το ίδιο απόγευμα, τα ΜΑΤ περικύκλωσαν την πλατεία Συντάγματος για να εμποδίσουν την αυθόρμητη κινητοποίηση, έπνιξαν τον κόσμο στα χημικά, τραυμάτισαν διαδηλωτές, ανάμεσά τους  και ηλικιωμένους, μας εμπόδισαν να τιμήσουμε το νεκρό μας.

 

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, η τρόικα, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις, έχουν βαλθεί να μας πεθάνουν. Αφού πρώτα μας κλέβουν το εισόδημα, μετά διαλύουν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, εξαφανίζουν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους, μας απολύουν, μας παίρνουν τα σπίτια, μας κλέβουν τη ζωή.  Δεν τους νοιάζει αν ζούμε ή αν πεθαίνουμε στους δρόμους, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σώσουν τα κέρδη τους, να κρατηθούν στην εξουσία. Η πολιτική τους οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στην εξαθλίωση, στην απελπισία και την απόγνωση, με αποτέλεσμα οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, τους τελευταίους μήνες. Θύμα αυτής της βαρβαρότητας ήταν και ο συνταξιούχος. Η αυτοκτονία του ήταν δολοφονία από τη μεριά του συστήματος.

 

Φτάνει πια. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε άλλο να παίζουν με τις ζωές μας. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν και άλλοι νεκροί. Ο Δημήτρης Χριστούλας, ήταν ένας αγωνιστής. Συμμετείχε ενεργά στα κινήματα και στους αγώνες της γειτονιάς, στις λαικές συνελεύσεις, συμμετείχε ακούραστα στις μεγάλες συγκεντρώσεις του Συντάγματος, δήλωνε πάντα παρών.  Σε αυτό το δρόμο έχουμε να συνεχίσουμε, καλώντας κι άλλο κόσμο στον αγώνα.

 

Η δική μας απάντηση, η δική μας διέξοδος απέναντι στη φτώχεια, την απελπισία και την εξαθλίωση, είναι η συλλογικότητα, η αντίσταση, η αλληλεγγύη. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με την κυβέρνηση, τους δανειστές και ολόκληρο το σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης.

 

Κάτοικοι, σωματεία, φορείς και συλλογικότητες των Αμπελοκήπων, καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τιμής και μνήμης το Σάββατο 7/4 στις 11 πμ στο μετρό Πανόρμου, με σύνθημα «να γίνει η οργή συλλογικός αγώνας».

 

 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία