Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου: Αυθαίρετη ανακατανομή προσωπικού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 17/10 οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου στο προαύλιο του κτιρίου.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Βασίλης Γεωργάκης, νοσηλευτής

Ήταν μια πρώτη δυναμική αντίδραση στην αυταρχική απόφαση που πάρθηκε από το διοικητή του νοσοκομείου για αυθαίρετη ανακατανομή του προσωπικού του νοσοκομείου, καθώς και για τη μονομερή καθαίρεση από τις θέσεις τους δύο προϊσταμένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας.
[…] Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε στα γραφεία της διοίκησης, όπου οι εργαζόμενοι ζήτησαν να συνομιλήσουν με τον διοικητή. Ο τελευταίος όμως έλειπε και τον αντικαθιστούσε η υποδιοικήτρια, η οποία όμως αρνήθηκε να μας δεχθεί!
Ακολούθησαν πιέσεις από τον εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ, οπότε μας απάντησε ότι θα δεχθεί μόνο αυτόν για δύο λεπτά! Η πρόταση αυτή προφανώς απορρίφθηκε ως απαράδεκτη και τελικά έγιναν δεκτοί εντός του γραφείου οι εκλεγμένοι στο σωματείο, παρουσία και των υπόλοιπων εργαζομένων. Η συζήτηση ήταν άκαρπη, καθώς η υποδιοικήτρια  ήταν αρνητική σε όλα όσα αναφέρθηκαν από μεριάς μας και σε πολύ υψηλούς τόνους από την πλευρά της. Με λίγα λόγια μας είπε ότι ασφαλώς και τάσσεται υπέρ της απόφασης του διοικητή και παρόλη την προσπάθεια από την πλευρά της ΠΟΕΔΗΝ και των εκπροσώπων των εργαζομένων δεν απάντησε στα εύλογα ερωτήματα που της τέθηκαν.
Μιας και η συζήτηση δεν οδηγούσε πουθενά, οι εργαζόμενοι την ενημερώσαμε για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και αποχωρήσαμε από το γραφείο […]. 
[…] Οι μάχες που δίνουμε οι εργαζόμενοι καθημερινά είναι  σκληρές, αλλά εμείς δεν φοβόμαστε το σκληρό προσωπείο καμιάς διοίκησης και καμιάς κυβέρνησης. Θα μας βρίσκουν  απέναντι τους σε όλα! Μπορεί οι τοποθετημένες κυβερνητικές διοικήσεις να ανακατεύουν τράπουλες και να τοποθετούν τους εκλεκτούς τους σε υπηρεσιακές θέσεις, αλλά εμείς δεν είμαστε τραπουλόχαρτα. Είμαστε εργαζόμενοι και θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας. Συνεχίζουμε!

(ολόκληρο στο Rproject.gr)

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία