Ξεκίνησε η λειτουργία του Rproject

Φωτογραφία

Την περιπλάνησή του στον κυβερνοχώρο άρχισε στις 10 Οκτώβρη το www.Rproject.gr. Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια που φιλοδοξεί να παρουσιάσει απόψεις, να αναδείξει πολιτικά και κινηματικά γεγονότα, να συμβάλει στο διάλογο για την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ που χρειαζόμαστε.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Όπως αναφέρεται και στην ταυτότητα της ιστοσελίδας:

 

«το “Rproject” φιλοδοξεί να συμβάλει στη συγκρότηση της αναγκαίας αριστερής, ριζοσπαστικής γραμμής και φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη δυνατή συσπείρωση οργανωμένων δυνάμεων, τάσεων, αλλά και μεμονωμένων συντρόφων/σών, που συμμερίζονται αυτή την αναγκαιότητα.   
Επιθυμεί να συμβάλει στην οργάνωση της δράσης ενάντια στα μνημόνια και τις δεξιές αντιλαϊκές πολιτικές, στην πάλη ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό και το ρατσισμό, στην αντίσταση στην ιμπεριαλιστική επιβολή και τον πόλεμο απ’ όπου κι αν προέρχονται, στη δημιουργία ενός δικτύου ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, στην ενίσχυση της συλλογικότητας στη δράση, αλλά και στη συζήτηση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα του κινήματος, της πολιτικής, των ιδεών…
…για την ενότητα στη δράση της Αριστεράς, για μια Αριστερά διεθνιστική και αντιιμπεριαλιστική, για τη νίκη του κόσμου της εργασίας και της λαϊκής πλειοψηφίας σε Ελλάδα και Ευρώπη, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή και τη σοσιαλιστική προοπτική!».

Στο Rp φιλοξενούνται άρθρα και ρεπορτάζ συντρόφων και συντροφισσών για θέματα πολιτικής, οικονομίας, διεθνή, εργασιακά, νεολαιίστικα και αντιφασιστικά θέματα. Υπάρχουν ακόμα συνεντεύξεις και γνώμες αγωνιστών από την Ελλάδα και άλλες χώρες, βουλευτών, στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, παρεμβάσεις από τοπικές και θεματικές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ, κείμενα οργανωμένων και ανένταχτων συντρόφων, που παρεμβαίνουν στη συζήτηση για την τακτική και τη στρατηγική της Αριστεράς σήμερα. Δεν λείπει φυσικά η αρθρογραφία για ιστορικά και ιδεολογικά ζητήματα.

Σας καλούμε να γίνετε οι «ανταποκριτές» μας από κάθε εργατικό χώρο και σωματείο, γειτονιά και λαϊκή συνέλευση, αντιφασιστικό μέτωπο και αντιρατσιστική κίνηση, από κάθε δομή αντίστασης και αλληλεγγύης ή άλλη συλλογικότητα και να ενισχύσετε την προσπάθεια που μόλις ξεκίνησε. Επίσης, σας καλούμε στο πάρτι για τα «γεννητούρια» του Rproject.gr, την Παρασκευή 19/10, στο Barhelona, Εμ. Μπενάκη 42.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία