Οι καπιταλιστές κάνουν πάρτι με την ελαστική εργασία!

Ό πως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη για τη ροή της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο νέος υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, η πλειοψηφία των νέων προσλήψεων, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2019, αφορούν θέσεις με ελαστική σχέση εργασίας.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Τον Ιούνιο του 2019 οι ελαστικές σχέσεις εργασίας υπερίσχυσαν της πλήρους απασχόλησης στις νέες προσλήψεις κατά 56,61%. Από αυτές μερική απασχόληση είναι το 44,33% και εκ περιτροπής εργασία είναι το 12,28%. 
Ακόμη και στο σύνολο του πρώτου εξαμήνου του 2018 υπερισχύουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας με 51,66% (μερική απασχόληση 40,01%, εκ περιτροπής εργασία 11,65%).
Τα στοιχεία αυτά είναι διαφωτιστικά. Πρώτον το πάρτι που κάνουν οι καπιταλιστές στην Ελλάδα με την ελαστικοποίηση της εργασίας είχε την απόλυτη έγκριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι ακόμη έχουν αυταπάτες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν φιλεργατική, ας διαβάσουν προσεκτικά ξανά τα στοιχεία. Η ταξική της μονομέρεια ήταν προς τους καπιταλιστές και όχι και για τους εργαζόμενους. Τα στοιχεία είναι καμπανάκι για τους εργαζόμενους. 
Η ΝΔ, που λέει ότι θα υπερασπιστεί τους εργαζόμενους, δεν μπορεί να το κάνει, καθώς η ατζέντα της μιλάει για νέες θέσεις εργασίας μόνο αν έχουν επιτευχθεί η ανάπτυξη και νέες επενδύσεις. Αυτή η ατζέντα κάνει δεδομένα την εργασιακή επισφάλεια και τις ελαστικές σχέσεις κυρίαρχες στην εργασία και την απασχόληση.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία