Οι μαθητές/τριες απέναντι στα μέτρα Γαβρόγλου

 ι αλλαγές που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας για τη Γ’ Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχει δημιουργήσει μεγάλη συζήτηση ανάμεσα σε μαθητές και μαθήτριες στα σχολεία.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Θωμάς Λεριάς

Η δήθεν ελεύθερη πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο, η εντατικοποίηση της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων, οι ελλείψεις σε καθηγητικό προσωπικό, η υποχρηματοδότηση βρίσκονται στο επίκεντρο αυτών των συζητήσεων και φαίνεται να δημιουργείται ένα αγωνιστικό κλίμα σε πολλά σχολεία της χώρας. 
Στις 29 Οκτώβρη, ετοιμάζεται μια μεγάλη μαθητική διαδήλωση στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις, που φιλοδοξεί να δώσει ένα αποφασιστικό αγωνιστικό στίγμα στο δρόμο ενάντια στις επιχειρούμενες αλλαγές που καταστρώνει το Υπουργείο Παιδείας. Είναι σημαντικό αυτή η διαδήλωση να έχει μαζική μαθητική συμμετοχή. Είναι εξισου κρίσιμο, αυτη η μάχη να δοθεί από κοινού με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και των φοιτητών, στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός πλατιού πανεκπαιδευτικού μετώπου, το οποίο θα μπορέσει να μπλοκάρει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Ο συντονισμός των αγωνιζόμενων κομματιών της εκπαίδευσης είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας για την έκβαση αυτής της αντιπαράθεσης.
Ήδη στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών την προηγούμενη Παρασκευή (5 Οκτώβρη) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συμμετείχαν πολλοί/ές μαθητές/τριες, στη Θεσσαλονίκη μάλιστα μοιράστηκε και προκύρηξη των «Μαθητών/τριών Ενάντια στο Σύστημα», ένα αριστερό ριζοσπαστικό μαθητικό σχήμα, που ετοιμάζεται σε λίγες μέρες να εκδόσει ξανά το νέο μαθητικό του περιοδικό. Το περιοδικό αυτό, ευελπιστεί να γίνει «όπλο» σε κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια που ασφυκτιά στο σημερινό σχολείο και θέλει να παλέψει για ένα άλλο σχολείο, για μία άλλη εκπαίδευση, ενάντια στο σύστημα αλλά και ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία