ΟΛΜΕ: Προς πενθήμερη απεργία

Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της ενάντια στις απολύσεις και την αξιολόγηση η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Και αυτό παρά το ότι, αν πιστέψουμε τις δεσμεύσεις του Υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου, τις επόμενες μέρες θα γίνει προκήρυξη για 380 ακόμη θέσεις για τους εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα. 

Να υπενθυμίσουμε απλά ότι ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί οι 325 θέσεις στα ΙΕΚ-ΣΕΚ που υποτίθεται ότι επίσης θα καλύπτονταν από διαθέσιμους εκπαιδευτικούς. Ακόμη κι αν καλυφθούν όλες οι παραπάνω θέσεις, το πρόβλημα παραμένει για περίπου 200 ακόμη εκπαιδευτικούς, που η διαθεσιμότητά τους τελειώνει στις 22 Μάρτη και θα απολυθούν.

Ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα της αξιολόγησης, που μπορεί εύκολα να οδηγήσει πολλούς καθηγητές στην ανεργία μέσω της διαθεσιμότητας και πάλι. Επίσης δεν καλύπτεται το πάγιο αίτημα της ΟΛΜΕ να επανέλθουν όλοι οι τομείς της ΤΕΕ (Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) που καταργήθηκαν.
Η ΟΛΜΕ έχει καλέσει τα πρωτοβάθμια σωματεία των καθηγητών (ΕΛΜΕ) να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις ως την Πέμπτη 27 Φλεβάρη, με ένα αγωνιστικό πλαίσιο προτάσεων που περιέχει πολύμορφες δράσεις και καταλήγει σε συμμετοχή στις 48ωρες απεργίες της ΑΔΕΔΥ και πενθήμερη απεργία του κλάδου από τις 17 Μάρτη. Την τελική απόφαση θα πάρει η συνέλευση των προέδρων, την Παρασκευή 28 Φλεβάρη.

Ήδη σε πολλές περιοχές οι ΕΛΜΕ προχώρησαν σε μαζικές συσκέψεις ενημέρωσης καθηγητών, γονέων, μαθητών και φορέων, για τα προβλήματα που προκύπτουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις και την αξιολόγηση. Επίσης το συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί από την ΟΛΜΕ για 25/2, θα πραγματοποιηθεί τελικά την ημέρα συνάντησης της τρόικας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη.

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν στα πλαίσια των συνεχών κινητοποιήσεων οι πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, την Τρίτη 25 Φλεβάρη, μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους, τους σχολικούς φύλακες, τους απεργούς εργαζόμενους της κόκα-κόλα, τις καθαρίστριες του δημοσίου και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ 3.

Οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο για το δημόσιο σχολείο, αλλά επίσης για τις ΕΛΜΕ και για όλους τους εργαζόμενους. Η συμμετοχή των καθηγητών σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, από τοπικά συλλαλητήρια και συντονιστικά σωματείων και φορέων, μέχρι το πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 6 Μάρτη και τις απεργίες της ΑΔΕΔΥ, όπως και στην πενθήμερη (αν περάσει) της ΟΛΜΕ, θα είναι καθοριστική για τη συνέχεια ως και  την ανατροπή της κυβέρνησης, όπως και ο συντονισμός με όσους κλάδους αγωνίζονται.

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία