Ο αγώνας ενάντια στους πλειστηριασμούς δεν τρομοκρατείται!

Την Τετάρτη 14/3 σημειώθηκαν σκηνικά πρωτοφανούς βίας και καταστολής απέναντι σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
Νικόλας Κολυτάς

Μέλη της ΛΑΕ και άλλων φορέων συγκεντρώθηκαν έξω από το συμβολαιογραφείο της Δέσποινας Σακκά, το οποίο θα πραγματοποιούσε ηλεκτρονικά πλειστηριασμούς, μεταξύ των οποίων και πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας 71 τ.μ.. Οι διαδηλωτές ζητούσαν την ακύρωση των πλειστηριασμών, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της προστασίας της κατοικίας που χτυπιέται από τις μνημονιακές πολιτικές. Τα ΜΑΤ όμως ήταν παρατεταγμένα από νωρίς στην είσοδο του συμβολαιογραφείου και απώθησαν με χημικά και πολύ ξύλο τους συγκεντρωμένους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαμαρτυρόμενοι με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ζήτησαν έστω να εισέλθει μια επιτροπή αντιπροσώπων, προκειμένου να μιλήσει με τη συμβολαιογράφο. Η τελευταία, όμως, αρνήθηκε ακόμη και αυτό, με αποτέλεσμα την απρόκλητη και σκληρή αστυνομική επίθεση από την οποία τραυματίστηκαν μέλη της ΛΑΕ, αλλά και ένας φωτορεπόρτερ. Ανακοίνωση καταγγελίας των γεγονότων εξέδωσε άμεσα τόσο η ΛΑΕ όσο και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, η οποία χαρακτηριστικά τονίζει: «Πόσες φορές θα πρέπει να καταγγείλουμε τη βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους φωτορεπόρτερ;». Στη συγκέντρωση έγιναν πέντε προσαγωγές, οι τρεις εκ των οποίων αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Ξεκάθαρη ευθύνη για την ωμή καταστολή απέναντι στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα. Σε πλήρη σύμπλευση με τους δανειστές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υφαρπάζει τις λαϊκές περιουσίες και επιτίθεται στους φτωχούς. Στην υπηρεσία αυτών των βάρβαρων πολιτικών βρίσκονται πάντα οι ασπίδες, τα κλομπ και τα χημικά των μονάδων καταστολής. Είναι πολύ σημαντικό για την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις τράπεζες να μη γιγαντωθεί ένα κίνημα που θα βάζει φρένο στα σχέδιά τους για το τσάκισμα της εργατικής τάξης και των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθούν από νωρίς να σπάσουν κάθε δυνατότητα κινητοποίησης. Η ΛΑΕ και η Ενωτική Πρωτοβουλία Κατά των Πλειστηριασμών φαίνεται πως έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση με τη διαρκή παρουσία τους στα ειρηνοδικεία και στα συμβολαιογραφεία.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αγώνας αυτός μόλις άρχισε και δεν πρόκειται να σταματήσει. Η ΛΑΕ ήδη με επίσημη ανακοίνωσή της καλεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 13:45, σε συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Σκουφά 77 στην Αθήνα. Παράλληλα υπάρχει κάλεσμα αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες που δικάζονται στις 30/3. 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία