Ο αγώνας κατά της πώλησης του Ελληνικού συνεχίζεται

Στο όνομα της διαβόητης «αξιολόγησης» η κυβέρνηση υλοποίησε την υπογραφή «μνημονίου κατανόησης» μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development (συμφερόντων Λάτση) για το Ελληνικό, η υπεράσπιση του οποίου υπήρξε μια εμβληματική μάχη για τον κινηματικό ΣΥΡΙΖΑ των περασμένων ετών και μια πάγια κυβερνητική του δέσμευση το 2015.

Ημερ.Δημοσίευσης
Συντάκτης
.

Τα κυβερνητικά επιτελεία, μαζί με τα καθεστωτικά ΜΜΕ, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και διάφορα συστημικά «παπαγαλάκια» που υμνούν την «ανάπτυξη» (που θα έρθει φυσικά πάνω στην ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης και την αρπαγή της δημόσιας περιουσίας), συνεχίζουν τη χυδαία προπαγάνδα για τα οφέλη της «μεγαλειώδους επένδυσης», μιλώντας για 50, 60 ή και 70 χιλιάδες θέσεις εργασίας –προφανώς κακοπληρωμένες και χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το πάρκο που προβλέπει η συμφωνία δεν έχει φυσικά καμία σχέση με το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου που διαχρονικά διεκδικεί η Επιτροπή Αγώνα για το Ελληνικό. Η ιδιωτική τσιμεντούπολη 3 εκατομμυρίων τ.μ. κατοικιών, ξενοδοχείων, καζίνων, πολυκαταστημάτων και λοιπών τουριστικών και εμπορικών δραστηριοτήτων, που θα δεσπόζει στο παραλιακό μέτωπο, αποτελεί από μόνη της μια οικολογική βόμβα για το κορεσμένο Λεκανοπέδιο. 
Η εκποίηση του Ελληνικού με εξευτελιστικό τίμημα (915 εκατ. ευρώ που θα καταλήξουν στις δόσεις του κρατικού χρέους), πέραν των παρανομιών που η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει και με τις οποίες ασχολείται ήδη ο εισαγγελέας διαφθοράς, αποτελεί μια σκανδαλώδη πράξη ιδιοποίησης δημόσιας έκτασης από το ιδιωτικό κεφάλαιο. Το Δημόσιο καλείται μάλιστα να πληρώσει άμεσα 134 εκατ. ευρώ για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών που στεγάζονται στην περιοχή, ενώ παράλληλα θα αναλάβει το κόστος υπογειοποίησης της Λ. Ποσειδώνος, όπως και της λειτουργίας των κοινόχρηστων χώρων της νέας «περίκλειστης πόλης», που θα απευθύνεται στον κόσμο του πλούτου. 
Η κυβέρνηση Τσίπρα επισπεύδει και κλιμακώνει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Ανάλογη ενεργοποίηση χρειάζεται και από τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που στοχεύουν στη διάσωση ενός σημαντικότατου ελεύθερου χώρου, που μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού, ανοιχτό σε όλους τους κατοίκους της Αττικής και στους ξένους επισκέπτες της. Το αίτημα για Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό δεν θα δικαιωθεί, αν επιτρέψουμε να προχωρήσουν τα ληστρικά σχέδια κυβέρνησης και Λάτση. 
Στο πλαίσιο του αγώνα για την ενημέρωση του κόσμου και την οργάνωση της αντίστασης στην υφαρπαγή του Ελληνικού, την Τετάρτη 22/6 (18:00, πλατεία Σουρμένων), η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης διοργανώνει συγκέντρωση με κεντρικό ομιλητή το Χρήστο Κορτζίδη. Στη συγκέντρωση καλεί και η Επιτροπή Αγώνα για το Ελληνικό, ενώ διάφορα αριστερά δημοτικά σχήματα των γύρω δήμων, παρά τις διακηρύξεις τους, προτίμησαν την ταύτιση με την κυβέρνηση και δεν θα συμμετέχουν στην εκδήλωση. 

Φύλλο Εφημερίδας

Κατηγορία